Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 16χρονο βοσκό στην Τυνησία (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 16χρονο βοσκό στην Τυνησία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τζουντ Αλ Χιλάφα, Τυνησία,

Μια τζιχαντιστική ομάδα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το Ισλαμικό Κράτος στην Τυνησία, η Τζουντ Αλ Χιλάφα (Jund Al Khilafa), αποκεφάλισε έναν έφηβο Τυνήσιο βοσκό με την κατηγορία ότι ενημέρωνε τον στρατό για τις κινήσεις τους, στην κεντρική επαρχία Σίντι Μπουζίντ.

Ο νεαρός βοσκός, μόλις 16 ετών, αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές στις 13 Νοεμβρίου και ο φόνος του προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη της χώρας.

voskos3

Οι τζιχαντιστές αφού πήραν το κεφάλι του 16χρονου Μαμπρούκ Σολτανί (Mabrouk Soltani), το έβαλαν μέσα σε μια πλαστική σακούλα και διέταξαν έναν άλλο μικρό βοσκό, έναν 14χρονο που φύλαγαν το κοπάδι με τα πρόβατα μαζί, να το πάει στην οικογένεια του 16χρονου.

soltani_head Η οικογένεια του Σολτάνι κρατούσε το κεφάλι του στο ψυγείο μέχρι την κηδεία του.

Οι τζιχαντιστές ανάρτησαν βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο αναφέρουν ότι αποκεφάλισαν τον 16χρονο βοσκό επειδή έδωσε πληροφορίες στον στρατό για τους “στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους”.

“Αυτή είναι η μοίρα όλων όσων βρίσκονται στις γραμμές των Τυράννων της Τυνησίας ενάντια στους στρατιώτες του χαλιφάτου”, αναφέρει το βίντεο στα αραβικά.

Το βίντεο δείχνει αρχικά τον βοσκό να κοιτά τρομαγμένος την κάμερα και να απαντά σε ερωτήσεις ενός άνδρα που η φωνή του φαίνεται να έχει αλλοιωθεί.

Ο 16χρονος βοσκός έχει τα χέρια του δεμένα στην πλάτη και ομολογεί ότι τον πλήρωσε ένας στρατιώτης για να παρακολουθεί και να αναφέρει τις κινήσεις των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Το βίντεο τελειώνει με τον αποκεφαλισμό του εφήβου και ένα τζιχαντιστικό τραγούδι με στίχους απειλητικούς να λένε “ερχόμαστε να αποκεφαλίσουμε και άλλους”.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Τυνησίας, το αγόρι αποκεφαλίστηκε στο σημείο που έβοσκε τα πρόβατά του.

Τον προηγούμενο μήνα ακόμα ένας βοσκός απήχθη και αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος στην κεντροδυτική Τυνησία.

Η Τυνησία αντιμετωπίζει τρομοκρατία ισλαμιστών από την εξέγερση του 2011, αλλά συνήθως στόχοι των τζιχαντιστών είναι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει δύο σφαγές αμάχων στην Τυνησία, μία τον Ιούνιο όταν ένας μοναχόλυκος τζιχαντιστής επιτέθηκε σε ξενοδοχείο και σκότωσε με καλάσνικοφ 38 τουρίστες και μια άλλη τον Μάρτιο όταν τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο Μουσείο της Τύνιδας σκοτώνοντας 21 τουρίστες και έναν αστυνομικό.

Στα μέσα Νοεμβρίου οι Αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν 7 γυναίκες κατηγορούμενες ότι έκαναν προπαγάνδα στο διαδίκτυο υπέρ του βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Τυνησία.

Σχετικά άρθρα