Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύκλωμα μετέφερε μέσω Τουρκίας αντιαεροπορικά FN-6 στο Ισλαμικό Κράτος

Κύκλωμα μετέφερε μέσω Τουρκίας αντιαεροπορικά FN-6 στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουβέιτ, Λαθρεμπόριο Όπλων, Ουκρανία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Κουβέιτ ξεσκέπασε έναν μυστικό διεθνή πυρήνα τζιχαντιστών που προμήθευε το Ισλαμικό Κράτος με όπλα που αγοράζονταν από την Ουκρανία, με χρηματικά ποσά και με νεοσύλλεκτους.

Έξι μέλη του πυρήνα συνελήφθησαν αλλά ακόμα τέσσερις, μεταξύ των οποίων Αυστραλοί πολίτες, παραμένουν ασύλληπτοι.

Η πληροφορία που μεταδίδει το Russia Today προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ, το οποίο ανακοίνωσε στο πρόσωπο του 45χρονου Λιβανέζου Οσάμα Καγιάτ (Osama Khayat) τον αρχηγό της ομάδας.

Ο αρχηγός του κυκλώματος συνελήφθη πρώτος και εκείνος μαρτύρησε όλες τις πληροφορίες σχετικά και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Ο πυρήνας εμπλέκεται σε συμφωνίες αγοράς όπλων για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, όπως τα κινεζικής κατασκευής φορητά αντιαεροπορικά συστήματα FN-6 και άλλο οπλισμό.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν, τα όπλα φορτώθηκαν σε πλοίο από την Ουκρανία για λιμάνι της Τουρκίας και από εκεί εισήλθαν στη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ KUNA.

Ο Καγιάτ επίσης παραδέχθηκε, στην ανάκρισή του, τη μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε τουρκικές τράπεζες, όπως και ότι διέδιδαν μέσω διαδικτύου προπαγάνδα των τζιχαντιστών για να στρατολογήσουν εθελοντές.

Στον πυρήνα εμπλέκονται Σύροι, ένας Αιγύπτιος και ένας Κουβεϊτιανός. Οι τέσσερις που δεν συνελήφθησαν βρίσκονται εκτός Κουβέιτ. Είναι δύο Αυστραλοί λιβανέζικης καταγωγής και δύο Σύροι.

Ένα από τα μέλη που είχε αναλάβει να προμηθεύει το Ισλαμικό Κράτος με όπλα είναι ο Σύρος Αμπντουλκαρίμ Μοχάμαντ Σελέμ (Abdulkarim Mohammad Selem).

Το ουκρανικό Υπουργείο Αμύνης σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα που μεταφέρθηκαν από το έδαφός της στο Ισλαμικό Κράτος.

“Η Ουκρανία ουδέποτε παρήγαγε ή προμηθεύτηκε τα αναφερόμενα FN-6 φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα κατασκευής Κίνας δεν παρείχε βοήθεια στη μεταφορά τους”, αναφέρει η ανακοίνωση του ουκρανικού Υπουργείο Αμύνης, η οποία προσθέτει ότι “…ούτε ο στρατός της Ουκρανίας ή άλλες ένοπλες δυνάμεις έχουν ποτέ εξοπλιστεί με FN-6”.

Σχετικά άρθρα