Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμικό Μέτωπο, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό ΜέτωποΜέτωπο του Λεβάντε ή Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια – Jabhat Al Shamiyya), σύμμαχος της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) στο Χαλέπι της Συρίας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ανακατατέλαβε δύο χωριά βόρεια από το Χαλέπι που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές “απελευθέρωσαν” τα χωριά Ντέλχα και Χαρτζάλεχ, που είχαν καταλάβει τον Αύγουστο οι αντίπαλοί τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα ανήρτησαν φωτογραφίες νεαρών ανδρών που κρατούν αιχμαλώτους και σύμφωνα με το Ισλαμικό Μέτωπο είναι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο ένας δε είναι μόλις 15 ετών (φωτο εδώ).

Ανέφεραν επίσης ότι εξουδετέρωσαν εκατοντάδες νάρκες στα δύο χωριά.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τα δύο χωριά από το Ισλαμικό Μέτωπο τον Αύγουστο έπειτα από την παράδοση των χωριών σε αυτούς από μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα (του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία), έπειτα από ανακοίνωση της Αλ Κάιντα ότι αποσύρει τις δυνάμεις της από τη συγκεκριμένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα