Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στον Λίβανο βομβιστής της Αλ Νούσρα που ετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας

Συνελήφθη στον Λίβανο βομβιστής της Αλ Νούσρα που ετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Ο στρατός και οι υπηρεσίες Ασφαλείας του Λιβάνου διεξήγαγαν μια σειρά από επιδρομές στη Βηρυτό και στον βόρειο Λίβανο, συλλαμβάνοντας πολλούς υπόπτους τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και έναν που σκόπευε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας και να χτυπήσει μέσα στη χώρα.

“Στα πλαίσια της παρακολούθησης τρομοκρατικών ομάδων, δράσεων και της δίωξης εν ύπνω τρομοκρατικών πυρήνων, η Γενική Ασφάλεια συνέλαβε τον Λιβανέζο υπήκοο Y.D. ύστερα από πληροφορίες ότι ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση και ότι σχεδίαζε να πράξει σαμποτάζ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση των λιβανέζικων Αρχών.

“Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι είναι μέλος της οργάνωσης Αλ Νούσρα και ότι σκόπευε να εξαπολύσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο στρατηγός Ζαν Καχγουάτζι (Jean Qahwaji) δήλωσε την Παρασκευή ότι ο στρατός της χώρας συνεχίζει αμείωτο τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και χτυπά τους τρομοκρατικούς πυρήνες με σιδερένια πυγμή, ως απάντηση στη διπλή βομβιστική επίθεση που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος στη Βηρυτό στις 12 Νοεμβρίου που σκότωσε 46 ανθρώπους.

Δεκάδες ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και υποψήφιοι βομβιστές αυτοκτονίας, έχουν συλληφθεί και πολλά γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικά έχουν περιέλθει στην κατοχή του στρατού στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στον Λίβανο για την εξάρθρωση πυρήνων τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα