Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρτυρία γείτονα των τζιχαντιστών: Σκότωσαν 130 άτομα για τα χρήματα!

Μαρτυρία γείτονα των τζιχαντιστών: Σκότωσαν 130 άτομα για τα χρήματα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντεσλάμ Σαλάχ, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Ομηρικό καβγά είχαν τα αδέλφια Αμπντεσλάμ που αιματοκύλισαν το Παρίσι ένα βράδυ πριν.

Γείτονας των δύο αδελφών τρομοκρατών στο προάστιο Μόλενμπεκ δήλωσε στην ενημερωτική εκπομπή Envoyé spécial («Ειδικός Απεσταλμένος»):

«Την Πέμπτη το βράδυ ήμουν στο σπίτι μου. Άκουσα έναν τσακωμό, ένα απίστευτο τσακωμό. Σκύβω από το παράθυρό μου και βλέπω τα δύο αδέλφια, εδώ μπροστά μου, να τσακώνονται».

«Γιατί τσακώνονταν;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Το μόνο που κατάλαβα ήταν: «Εγώ δεν πάω αν δεν πάρω τα λεφτά», έλεγε ο ένας. «Όχι, όχι θα πας!» έλεγε ο άλλος.

«Εγώ αν δεν πάρω τα φράγκα, δεν κουνιέμαι. Χωρίς λεφτά δεν πάω», ξαναέλεγε ο πρώτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμπραήμ έχασε τη ζωή του στο Παρίσι ενώ για τον Σαλάχ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Μάλιστα κάποιοι δήλωσαν ότι τον είδαν στις Βρυξέλλες ενώ άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι θέλει να παραδοθεί στις Αρχές αλλά φοβάται τα αντίποινα που θα ακολουθήσουν σε βάρος της οικογένειάς του από τον Ισλαμικό Κράτος.

Μια άλλη μαρτυρία, σύμφωνα με το σάιτ του Βελγίου dh.be είναι εξίσου αποκαλυπτική για τη δράση των δύο αδελφών, τρεις μήνες πριν την 13η Νοεμβρίου.

«Άρχισαν ξαφνικά να προσεύχονται και να αθλούνται, εδώ και τρεις μήνες… Αθλούνταν επί τρεις μήνες, προσεύχονταν επί τρεις μήνες, σταμάτησαν να καπνίζουν επί τρεις μήνες, αυτό τι σημαίνει; Ότι ετοιμάζονταν για μάχη. Έτσι κάνουν οι κάτοικοι στο Μοντελμπίκ, ξέρω πολλούς τέτοιους. Προπονούνται στο φουλ, κάνουν πολεμικές τέχνες krav maga. Δεν θέλουν να φτάσουν στο πεδίο της μάχης χωρίς να έχουν γνώσεις στην πάλη».

Σχετικά άρθρα