Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν κατηγορεί ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία ότι δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Το Ιράν κατηγορεί ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία ότι δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Βίντεο, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 17 Νοεμβρίου με τίτλο “Ποιος ήταν πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι;”, και είναι παραγωγή του γραφείου του Ιρανού Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ισχυρίζεται ότι οι πραγματικοί ένοχοι πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος είναι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος, το προμήθευσαν με όπλα και εκπαίδευσαν τους τζιχαντιστές για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.

Στο βίντεο ο αφηγητής λέει: “Η Γαλλία περνά λυπημένες, ματωμένες νύχτες. Το πιο αιματηρό αίμα χύθηκε στους δρόμους του Παρισιού, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Πολλοί εξέφρασαν τα συλληπητήριά τους. Μέχρι και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι ίδιοι, των οποίων η ανάμιξη στο σχέδιο δημιουργίας του Ισλαμικού Κράτους έχει εκτεθεί περισσότερο από ποτέ”, αναφέρει μιλώντας στα αγγλικά και συνεχίζει:

“Θα ήταν καλύτερα να κάναμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να ανακαλύψουμε από που αναδύθηκε το Ισλαμικό Κράτος”.

“Δυτικά Μέσα τον Νοέμβριο του 2014 αποκάλυψαν ότι το Ισλαμικό Κράτος καθιερώθηκε εξαιτίας ενός λάθους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο Στρατόπεδο Μπούκα [στο Ιράκ] κατά τη διαδικασία δημιουργίας μιας συμμαχίας μεταξύ της Αλ Κάιντα και του κόμματος Μπάαθ. Όταν ο Αλ Μπαγκντάντι αποφυλακίστηκε από την αμερικανική φυλακή Μπούκα στο Ιράκ, είχε ήδη μεταλλαχθεί από έναν τυπικό μπααθιστή σε έναν σούπερ επαγγελματία τρομοκράτη, ο οποίος είχε δημιουργήσει μια βαθιά και σπάνια σχέση τόσο με το κόμμα Μπάαθ όσο και με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ”.

[σ.σ. Ποτέ οι ΗΠΑ δεν δρομολόγησαν συμμαχία του αραβοσοσιαλιστικού και κοσμικού Μπάαθ με την Αλ Κάιντα. Απλά, στις ίδιες φυλακές βρέθηκαν μπααθιστές οπαδοί του Σαντάμ με τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, που είχαν βρεθεί στο Ιράκ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σαντάμ για τζιχάντ. Οι κοσμικοί μπααθιστές σοσιαλιστές και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, αν και ιδεολογικά απέναντι, ζυμώθηκαν στις κοινές κακουχίες και συμμάχησαν ενάντια στον κοινό εχθρό, τον δυτικό εισβολέα. Αυτό ήταν το λάθος των ΗΠΑ. Ότι αντί να στρέψουν τους κοσμικούς ενάντια στους ισλαμιστές, βάζοντάς τους στις ίδιες φυλακές τους έκαναν συμμάχους. Βεβαίως η ιρανική προπαγάνδα προσπαθεί να τα εμφανίσει όπως εκείνη επιθυμεί].

“Αναλογιζόμενοι ότι αυτή η ιστορία συνέβη σε μια αμερικανική φυλακή και μέσω μιας ειδικής διαδικασίας, η σχέση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απλή σύμπτωση”.

“Μετά τη δημιουργία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ήταν το αποτέλεσμα της συμμαχίας μεταξύ του κόμματος Μπάαθ και της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, οι ΗΠΑ έριξαν όπλα στο Ισλαμικό Κράτος και ύστερα ισχυρίστηκαν ότι έγινε από λάθος”.

“Μέσα από μια παρόμοια διαδικασία, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαίδευσαν δυνάμεις στο όνομα της μετριοπαθούς συριακής αντίστασης, οι οποίες στη συνέχεια θα εντάσσονταν στο Ισλαμικό Κράτος. Το σχέδιο δεν σταμάτησε εκεί και υπάρχουν πολλές αναφορές που αποκαλύπτουν ότι το Ισλαμικό Κράτος απόλαυσε και οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους των”.

Γουέσλεϊ Κλαρκ, πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξή του στο CNN: “Κοιτάξτε, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μέσα από χρηματοδότηση που έλαβε από φίλους και συμμάχους μας, επειδή, όπως θα σας πουν άνθρωποι της περιοχής, εάν θες κάποιους να πολεμήσουν μέχρι τέλους ενάντια στη Χεζμπολάχ, δεν αναρτάς ένα πόστερ στρατολόγησης και λες, ξέρετε, καταταχθείτε για εμάς, θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Πας με τους ζηλωτές και με τους φονταμενταλιστές. Ιδού ποιοι πολεμάνε τη Χεζμπολάχ”.

“Βεβαίως, κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται από την αμερικανική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς αυτό δεν ήταν πρωτοφανές και Αμερικανοί πολιτικοί το έχουν ήδη παραδεχθεί ότι είχαν υποστηρίξει την Αλ Κάιντα”.

Χίλαρι Κλίντον μαρτυρία: “Εννοώ, ας θυμηθούμε εδώ, οι άνθρωποι που πολεμάμε σήμερα, τους χρηματοδοτήσαμε. Εμείς τους χρηματοδοτήσαμε”.

“Όταν η τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου επήλθε στις ΗΠΑ, και ενώ οι κυρίως αυτουργοί αυτού του γεγονότος δεν έχουν παρουσιαστεί στον κόσμο, η αμερικανική κυβέρνηση εξαπέλυσε επιθέσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ως απάντηση και άρχισαν να διαδίδουν ανασφάλεια και τρομοκρατία στην περιοχή για μια δεκαετία”.

“Αυτές οι πολεμικές ενέργειες απέσπασαν την κοινή γνώμη από τα εγκλήματα του Ισραήλ, την εξάπλωση της τρομοκρατίας στη δυτική Ασία και έβαλαν πολλές μουσουλμανικές χώρες τη μία ενάντια στην άλλη”.

“Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι;”, αναρωτιέται το βίντεο και κλείνει με υπογραφή τη διεύθυνση του προσωπικού σάιτ Αλί Χαμενεΐ, δηλαδή το Khamenei.ir.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα