Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eντολή Ολάντ για εντατικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών

Eντολή Ολάντ για εντατικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Γαλλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρανσουά Ολάντ,

Εντολή για εντατικοποίηση και κλιμάκωση των βομβαρδισμών εναντίον στη Συρία και το Ιράκ των εγκαταστάσεων των τζιχαντιστών διέταξε το βράδυ της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η εντολή δόθηκε στο τέλος της έκτακτης συνεδρίασης του προεδρικού Συμβουλίου Αμύνης που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία,

Νωρίτερα, η γαλλική εθνοσυνέλευση έδωσε το «πράσινο φως» για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου για ολόκληρη την επικράτεια. Από τους 558 βουλευτές, οι 551 ψήφισαν υπέρ, έξι κατά και ένας απουσίασαν.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί είχε ζητήσει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παραταθεί για επιπλέον 6 μήνες.

Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης προσφέρει στις δυνάμεις ασφαλείας επιπλέον εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή είχε δηλώσει ενώπιον της Εθβνοσυνέλευσης την περασμένη τη Δευτέρα ο πρόεδρος Ολάντ.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε επίσης μία τροπολογία από βουλευτές της δεξιάς, η οποία επιτρέπει την χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού για τον καλύτερο έλεγχο ορισμένων εκ των προσώπων στα οποία έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός.

Σχετικά άρθρα