Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό η Σουηδία – Οι Αρχές φοβούνται χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος

Σε συναγερμό η Σουηδία – Οι Αρχές φοβούνται χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκέτεμποργκ, Εβραίοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Σουηδία, Στοκχόλμη, Τζιχαντιστές,

Το επίπεδο συναγερμού για απειλή από τρομοκρατικό χτύπημα στη Σουηδία έχει ανέλθει στο επίπεδο 4 σε κλίμακα με ανώτατο το 5, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια ομάδα τζιχαντιστών, που αποφάσισαν να πάνε στον Παράδεισο, να εξαπολύσουν επίθεση οποιαδήποτε στιγμή.

Την ίδια ώρα όλες οι εβραϊκές Συναγωγές στη Στοκχόλμη αποφασίστηκε να κλείσουν για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

Οι σουηδικές Αρχές παραδέχτηκαν ότι καταδίωξαν έναν ύποπτο και έχουν “ασφαλείς πληροφορίες” ότι σχεδιάζεται κατά πάσα πιθανότητα επίθεση τζιχαντιστών στη χώρα.

Ο επικεφαλής της σουηδικής Ασφάλειας (SAPO), Άντερς Θόρνμπεργκ (Anders Thornberg) είπε ότι έγινε μια σύλληψη. Όπως εξήγησε, η σουηδική Ασφάλεια δεν γνωρίζει ακόμα εάν υπάρχουν διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ωστόσο, η υπαρκτή απειλή από το Ισλαμικό Κράτος ανέβασε το επίπεδο συναγερμού.

Η Λένα Πόσνερ Κορόσι, πρόεδρος του Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Σουηδίας, δήλωσε στο Reuters ότι όλες οι απογευματινές δραστηριότητες των Συναγωγών αναστέλλονται στις πόλεις Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ και Μάλμο, κατόπιν συνεννόησης με τη σουηδική Αστυνομία.

Την ίδια ώρα οι Εβραίοι της Σουηδίας έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για την ασφάλειά τους, αφού πέρα από την ισχυρή παρουσία ισχυρών κύκλων και ομάδων ακραίων μουσουλμάνων στη Σουηδία, και η ίδια η σουηδική κυβέρνηση κρατά αρνητική -έως εχθρική- στάση απέναντι στο κράτος του Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα