Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι είπαν στο τηλέφωνο Ολάντ – Ομπάμα για Συρία και Ισλαμικό Κράτος

Tι είπαν στο τηλέφωνο Ολάντ – Ομπάμα για Συρία και Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Συρία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Φρανσουά Ολάντ,

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα.

Αντικείμενο αυτής ήταν η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, αλλά και σχετικά με τη Συρία, ενόψει της συνάντησής των δύο ανδρών στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, όπως έκανε γνωστό η προεδρία της Γαλλίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τη στρατιωτική συνεργασία» στο μέτωπο της Συρίας και εξέτασαν «τις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με στόχο την ταχεία διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία» προστίθεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, όπου τονίζεται ότι αυτή η τηλεφωνική συνομιλία ήταν προπαρασκευαστική ενόψει της συνάντησής τους την Τρίτη, έπειτα από πρόσκληση του Μπαράκ Ομπάμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο μέρες μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Ολάντ θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί ενώ Ρωσία και Γαλλία έχουν συστήσει κοινό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, σφυροκοπώντας θέσεις του.

Σχετικά άρθρα