Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είχαν ανακρίνει τους τζιχαντιστές αδελφούς Αμπντεσλάμ πριν από τις επιθέσεις

Είχαν ανακρίνει τους τζιχαντιστές αδελφούς Αμπντεσλάμ πριν από τις επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντεσλάμ Σαλάχ, Γαλλία, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Η βελγική αστυνομία είχε ανακρίνει τους δύο αδελφούς Αμπντεσλάμ -ο ένας από τους οποίους ανατινάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι ενώ ο δεύτερος καταζητείται- όμως «δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι αποτελούσαν μια ενδεχόμενη απειλή», αποκάλυψε την Τετάρτη η εισαγγελία.

Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, 31 ετών, ήταν ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας. Πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι.

Είχε προσπαθήσει να πάει στη Συρία, όμως κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι την Τουρκία, ανέφερε ο εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο Politico.

«Ανακρίθηκε μετά την επιστροφή του (σ.σ. από την Τουρκία), όπως και ο αδελφός του», πρόσθεσε ο Βαν Ντερ Σιπτ αναφερόμενος στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, 26 ετών, που καταζητείται από τις Αρχές καθώς πιστεύεται ότι συμμετείχε στις επιθέσεις του Παρισιού. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε όμως πότε ανακρίθηκαν τα δύο αδέλφια.

«Ξέραμε ότι είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι μπορεί να πήγαιναν στη Συρία όμως δεν υπήρχαν ενδείξεις για μια πιθανή απειλή (εκ μέρους τους). Ακόμη και αν τους είχαμε αναφέρει στις γαλλικές αρχές, αμφιβάλλω ότι θα τους είχαν συλλάβει», συνέχισε, επιβεβαιώνοντας εν παρόδω ότι οι Βρυξέλλες δεν είχαν ενημερώσει τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών για τους αδελφούς Αμπντεσλάμ.

Ο Μπραχίμ δεν διώχθηκε ποινικά όταν επέστρεψε από την Τουρκία επειδή «δεν είχαμε αποδείξεις ότι συμμετείχε στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης», εξήγησε επίσης ο εκπρόσωπος.

Σχετικά άρθρα