Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν επιθέσεις σε γραφεία επιχειρήσεων στο Παρίσι

Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν επιθέσεις σε γραφεία επιχειρήσεων στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Τον πόλεμο μέσα στην καρδιά της Ευρώπης για τα καλά είναι αποφασισμένοι να μεταφέρουν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, όπως επιβεβαιώνεται από τα σχέδια που αποκαλύπτεται ότι είχαν οι συλληφθέντες στην πρωτοφανή επιχείρηση στο προάστιο Σαιντ Ντενί του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν γαλλικά Μέσα, οι τζιχαντιστές που αποτελούν τμήμα του πυρήνα που ελέγχεται από τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών χτυπημάτων της περασμένης εβδομάδας στο Stade de France, το θέατρο Μπατακλάν και άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή που στεγάζονται εκατοντάδες γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων, La Defence, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από αστυνομικές πηγές στο πρακτορείο Reuters.

«Η αστυνομία ψάχνει για τρομοκράτες οι οποίοι ετοίμαζαν την επόμενη πράξη, με βάση τις πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική και το εξωτερικό», είπε η πηγή στο Reuters.

«Κανείς δεν έχει μπορέσει να εισέλθει στο κτίριο, κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις της σήμανσης δεν έχουν ακόμη αρχίσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, επιφορτισμένος με την έρευνα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να σας δώσουμε τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν και των επτά συλληφθέντων. Θα γίνουν όλες οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος είναι ποιος και σε σχέση με τι, θα σας πούμε ποιος βρισκόταν στο διαμέρισμα», δεσμεύθηκε ο γενικός εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολένς, τρία άτομα συνελήφθησαν στο εσωτερικό του -υπό πολιορκία- κτηρίου, δύο έξω από το κτήριο και δύο ακόμα σε διπλανό κτήριο.

Σχετικά άρθρα