Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη στο Παρίσι – Έφοδος της Αστυνομίας σε διαμέρισμα με τζιχαντιστές

Μάχη στο Παρίσι – Έφοδος της Αστυνομίας σε διαμέρισμα με τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι την ώρα που γινόταν επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της γαλλικής Αστυνομίας, πέντε ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής δικαστικής Αστυνομίας επενέβη, με την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων επέμβασης της Raid.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η Εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής Αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές Αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο Βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, είναι ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, δήλωσε αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός άνδρας, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, το οποίο αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.

Την ίδια ώρα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, την οποία επικαλείται και πάλι το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη των υπόπτων που έχουν οχυρωθεί σε διαμέρισμα του βόρειου αυτού προαστίου του Παρισιού.

Σχετικά άρθρα