Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Συλλήψεις επτά υπόπτων για τρομοκρατία στο Άαχεν της Γερμανίας

DW: Συλλήψεις επτά υπόπτων για τρομοκρατία στο Άαχεν της Γερμανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντεσλάμ Σαλάχ, Γαλλία, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τόμας ντε Μεζιέρ, Τρομοκρατία,

Συλλήψεις επτά υπόπτων για τρομοκρατία στο Άαχεν, που, όμως, δεν σχετίζονται άμεσα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η πληροφορία στην αστυνομία δόθηκε από πολίτη, αλλά ανάμεσα στους συλληφθέντες δεν είναι ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αναφέρει η Deutsche Welle.

Τέσσερεις μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις συνολικά 7 ανθρώπων σε περιοχή κοντά στο ΄Ααχεν.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από πληροφορίες που έδωσε πολίτης για την ύπαρξη υπόπτων.

Την Τρίτη το πρωί ειδικές δυνάμεις ανδρών με κουκουλωμένα πρόσωπα και αυτόματα στα χέρια συνέλαβαν πρώτα δύο γυναίκες και έναν άνδρα και ακολούθησε λίγο αργότερα η σύλληψη άλλων 4 ατόμων.

Κατά δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ οι συλλήψεις δεν έχουν άμεση σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι, υπάρχει όμως η υποψία ότι ένας εκ των φερομένων ως δραστών βρίσκεται σε γειτονική της Γαλλίας χώρα και ως εκ τούτου οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν ενισχυθεί.

“Από τις συλλήψεις δεν πιάσαμε στα δίχτυα μας μεγάλο ψάρι, δεν είναι αυτός που όλοι ελπίζαμε να είναι” ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών.

Με ξένα διαβατήρια

Συγκεκριμένα οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στο Άλσντορφ, στις 09.30 την ώρα που οι 3 ύποπτοι έβγαιναν μέσα από ένα Γραφείο Εύρεσης Εργασίας (Jobcenter).

Η αστυνομία δεν έδωσε στοιχεία για την ταυτότητά τους, αλλά όπως έγινε γνωστό δεν πρόκειται για Γερμανούς.

Η εφημερίδα Bild αναφέρει ως ονόματα τον Aλι K. 29 ετών και τις δύο γυναίκες Λάβα M. 28 ετών και Ντιντέμ, 32 ετών.

Οι επόμενες συλλήψεις δύο ακόμη ατόμων έγιναν σε ένα δρόμο στη συνοικία Σαουφενμπέργκ του ΄Αλσντορφ και ακολούθησαν δύο ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί βρίσκεται το σπίτι των πρώτων τριών συλληφθέντων. Για ευνόητους λόγους η αστυνομία δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Πληροφορία από πολίτη

Σύμφωνα πάντως με το Spiegel Online και το Spiegle TV η πληροφορία για τη σύλληψη των πρώτων τριών δόθηκε από μια πωλήτρια ενός καταστήματος χαμηλού κόστους (Discount), η οποία δήλωσε ότι αναγνώρισε τον καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Οι ανακρίσεις συνεχίζονται αλλά ο συγκεκριμένος καταζητούμενος δεν φαίνεται να είναι ανάμεσα στους τρεις πρώτους συλληφθέντες.

Πριν δυό μήνες ο Αμπντεσλάμ βρίσκονταν στη Γερμανία και στην Αυστρία. Εισήλθε στην Αυστρία στις 9 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα και στον έλεγχο που του έγινε είπε ότι ήθελε να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας στην Αυστρία.

Το Άλσντορφ όπου έγιναν οι σημερινές συλλήψεις βρίσκεται στο τρίγωνο ανάμεσα στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο με 50.000 κατοίκους.

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα