Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δεκάδες τζιχαντιστές επειδή το έβαλαν στα πόδια!

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δεκάδες τζιχαντιστές επειδή το έβαλαν στα πόδια!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ραμάντι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Το Ισλαμικό Κράτος, όπως έγινε γνωστό από τοπικές πηγές, εκτέλεσε δεκάδες τζιχαντιστές του που λιποψύχησαν και τράπηκαν σε φυγή στη μάχη για την απελευθέρωση της πόλης Σιντζάρ (Σινγκάλ), στο βόρειο Ιράκ, όταν δέχτηκαν επίθεση από τις ενωμένες κουρδικές δυνάμεις και σφοδρούς βομβαρδισμούς από συμμαχικά αεροπλάνα.

“Μετά από εντολή του αυτοανακηρυγμένου χαλίφη Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, 73 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που το έβαλαν στα πόδια στην πόλη Σιντζάρ, εκτελέστηκαν”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Ερμπίλ ο Κούρδος αξιωματούχος Σαΐντ Μαμοζίνι.

Οι εκτελέσεις έγιναν από εκτελεστικό απόσπασμα στα νότια της Μοσούλης.

Νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος είχε εκτελέσει και έναν αριθμό Ιρακινών τζιχαντιστών του στη δυτική επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ με τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας και της λιποταξίας, όπως είπε στο ARA News αυτόπτης μάρτυρας που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος πρόσφατα συνέλαβε δεκάδες Ιρακινούς που ήταν μέλη του, οι οποίοι φαίνεται ότι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την πόλη Ραμάντι για να φύγουν μακριά από τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

“Η οργάνωση εκτέλεσε 8 ντόπια μέλη της στην πόλη Ζανκούρα, στην επαρχία της Άνμπαρ”, είπε η ίδια πηγή.

Παράλληλα, ξένοι εθελοντές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ διώξεων Ιρακινών που είναι μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, και έχουν εκτελέσει πολλούς, κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία.

Τις τελευταίες ημέρες το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται ήττες στη Συρία και στο Ιράκ.

Στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος έχασε τον έλεγχο από τους Κούρδους της στρατηγικής σημασίας πόλης Αλ Χουλ, στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα, ενώ στο Ιράκ πάλι από τους Κούρδους έχασε την πόλη Σιντζάρ.

Σχετικά άρθρα