Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πόλη Γκέτεμποργκ στη Σουηδία έχει το ρεκόρ σε τζιχαντιστές

Η πόλη Γκέτεμποργκ στη Σουηδία έχει το ρεκόρ σε τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γκέτεμποργκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουηδία, Τζιχαντιστές,

Δεκάδες μουσουλμάνοι της σουηδικής πόλης Γκέτεμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Σουηδία, έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ουλφ Μπόστρομ (Ulf Boström).

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται η καλύτερα οργανωμένη από όλες τις ισλαμιστικές οργανώσεις στη Σουηδία με κρυφούς πυρήνες που δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν.

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει δύναμη, ιδεολογική ικανότητα και δυνατότητα συντονισμού. Δεν είναι ηλίθιοι”, είπε ο Μπόστρομ σε δηλώσεις του την Κυριακή.

Η σουηδική Ασφάλεια, η SAPO, αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 300 μουσουλμάνοι Σουηδοί πολίτες έφυγαν από τη χώρα για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

“Από αυτούς 120 περίπου νεαροί άνδρες προέρχονται από το Γκέτεμποργκ, που αναλογικά με τον πληθυσμό μουσουλμάνων της πόλης, προσφέρει τον υψηλότερο αριθμό τζιχαντιστών σε όλη την Ευρώπη”, είπε ο Μπόστρομ.

Οι περισσότεροι που εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος προέρχονται από εγκληματικές συμμορίες που δρουν στα προάστια της πόλης, “πολλοί είναι νέοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν έχουν κανένα μέλλον”, συμπλήρωσε.

“Αυτό επηρεάζει το έργο μου εδώ στο Γκέτεμποργκ, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των μουσουλμάνων απεχθάνονται τις τρομοκρατικές ενέργειες. Πολλές φορές με ρωτάνε, πώς θα προστατέψω τους καλούς μουσουλμάνους”.

“Είναι φοβισμένοι επειδή αυτού του είδους η τρομοκρατία δημιουργεί μια περισσότερο ξενοφοβική Ευρώπη”, είπε.

Ο Μπόστρομ στο παρελθόν υπήρξε επικριτικός στο πώς η σουηδική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν στη Σουηδία.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Σουηδία στέλνει τους τζιχαντιστές σε… ψυχολόγο και στη συνέχεια τους βρίσκει δουλειά. Έτσι θεωρεί ότι θα τους επανεντάξει στην κοινωνία, ωστόσο, εδώ παραβλέπεται ότι αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν, αποκεφάλισαν και έπραξαν ειδεχθή εγκλήματα. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως… μικροαπατεώνες που έχουν ανάγκη από αγάπη και στοργή;

Τον Μάιο τουλάχιστον 100 τζιχαντιστές επέστρεψαν στη Σουηδία και κανείς τους δεν διώχθηκε για τα εγκλήματά του και σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι της χώρας.

Σχετικά άρθρα