Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Anonymous έριξαν την πρώτη «κανονιά» στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Anonymous έριξαν την πρώτη «κανονιά» στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Anonymous, ISIL, ISIS, Γαλλία, Διαδίκτυο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Χάκερς,

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μόνο ώρες για να κάνουν πράξη τις απειλές τους οι «χακτιβιστές» Anonymous, μετά τον πόλεμο που κήρυξαν και αυτοί με τη σειρά τους ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα που αιματοκύλησαν το Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Anonymous, ξεκίνησαν τα διαδικτυακά χτυπήματά τους «ρίχνοντας» από το Twitter 900 λογαριασμούς τζιχαντιστών που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

«Είμαστε Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι. Είμαστε hackers και ακτιβιστές. Είμαστε φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, είμαστε ο γείτονας σας. Προερχόμαστε από όλες τις φυλές. Να θυμάστε πως όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι πραγματικοί Μουσουλμάνοι. Θα σας κυνηγήσουμε, θα σας αποκλείσουμε από το διαδίκτυο, θα σας ρίξουμε τις ιστοσελίδες, το ίντερνετ μας ανήκει και δεν ξεχνάμε. Για αυτόν το λόγο ήδη 900 λογαριασμοί του Twitter που σχετίζονται με το ISIS και το Daesh έχουν “κατέβει”» αναφέρεται στο μήνυμά τους μετά τον πρώτο διαδικτυακό «κανονιοβολισμό».

Ωστόσο, ειδικοί αναφέρουν πως τέτοιες ενέργειες από τη μία πλευρά μπορεί να δυσχεραίνουν το έργο των τζιχαντιστών, καθώς βασίζονται στην επικοινωνία των φρικαλαιοτήτων τους μέσω Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για τη διασπορά του τρόμου, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τυχόν έρευνες υπηρεσιών ασφαλείας που χρησιμοποιούν τους εν λόγω λογαριασμούς τζιχαντιστών για άντληση πληροφοριών.

Σχετικά άρθρα