Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καναδάς σταματά τις αεροπορικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ο Καναδάς σταματά τις αεροπορικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Τζιχαντιστές,

Παρά την απόφαση των ΗΠΑ και της Γαλλίας να κλιμακώσουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αποφάσισε να εφαρμόσει την απόφασή του να αποσύρει τα αεροσκάφη της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας από την εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τριντό, ο οποίος εξελέγη τον Οκτώβριο υποσχόμενος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να αποσύρει τα έξι αεροσκάφη της καναδικής ΠΑ που λαμβάνουν μέρος στις επιδρομές, τόνισε πως ο Καναδάς θα συνεισφέρει αποτελεσματικότερα με άλλους τρόπους και εξετάζει το πώς μπορεί να επεκταθεί το υπάρχον πρόγραμμα για την εκπαίδευση ιρακινών στρατιωτών.

Ο Τριντό έκανε τις δηλώσεις αυτές στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη στην Τουρκία. Κανένας από τους άλλους ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο αυτή δεν του ζήτησε να αναθεωρήσει την απόφαση για την απόσυρση των αεροσκαφών, σημείωσε.

«Κάναμε μια ξεκάθαρη δέσμευση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα σταματήσουν οι αποστολές βομβαρδισμών των καναδικών αεροσκαφών… έχουμε εντολή να το κάνουμε αυτό».

Σχετικά άρθρα