Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η σφηκοφωλιά των τζιχαντιστών μέσα στις Βρυξέλλες – Γιατί αποτελεί φυτώριο του Ισλαμικού Κράτους

Η σφηκοφωλιά των τζιχαντιστών μέσα στις Βρυξέλλες – Γιατί αποτελεί φυτώριο του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Η Μολενμπέκ, είναι μια υποβαθμισμένη γειτονιά των Βρυξελλών η οποία αποτελεί το «κέντρο» των τζιχαντιστών μέσα στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια βιομηχανική περιοχή στην καρδιά της Ευρώπης, που κατά πολλούς αποτελεί το σχολείο των τζιχαντιστών.

Μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, λίγοι ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν ότι οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνές τους στο Μολενμπέκ.

Μάλιστα πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί από το Σάββατο σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε φτωχή συνοικία των Βρυξελλών, η οποία συνδέεται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης 474 κάτοικοι της περιοχές συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στην συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι, όπου δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.

«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας θα συνεχιστούν», δήλωσε παράλληλα ο Μισέλ στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, την ώρα που τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ειδήσεις σχετικά με την συνεχιζόμενη δράση των δυνάμεων ασφαλείας καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Μολενμπέκ, δυτικά του κέντρου των Βρυξελλών, στην οποία ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως οικογένειες που προέρχονται από το Μαρόκο και την Τουρκία.

Βελγικά και γαλλικά Μέσα χαρακτηρίζουν το Μολενμπέκ ως «σφηκοφωλιά» τζιχαντιστών, καθώς όπως αναφέρουν εκεί βρίσκουν καταφύγιο όσοι ακραίοι ισλαμιστές επιστρέφουν από το μέτωπο της Συρίας.

Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από τον δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τον Μάιο του 2014.

Μερικές από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες του Βελγίου να δρουν στην περιοχή ανενόχλητες και πλέον θεωρείται ότι είναι η «ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των τζιχαντιστών».

Σύμφωνα με τον Brice De Ruyver, σύμβουλο ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού Guy Verhofstadt, το Μολενμπέκ υποφέρει από μια σειρά προβλημάτων: «Οι νέοι λαμβάνουν φτωχή εκπαίδευση, στρέφονται σε μικροεγκλήματα, έχουν προβλήματα με την αστυνομία και μετά έχουμε ένα βίαιο κύκλο που οδηγεί στην καταστρατήγηση από ριζοσπαστικές ομάδες».

«Δεν έχουμε επισήμως απαγορευμένες ζώνες στις Βρυξέλλες, όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν και βρίσκονται στο Μολενμπέκ», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα