Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρέ καρέ η σύλληψη τζιχαντιστή για το χτύπημα στο Παρίσι (βίντεο)

Καρέ καρέ η σύλληψη τζιχαντιστή για το χτύπημα στο Παρίσι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βίντεο, Βρυξέλλες, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Τη σύλληψη ενός υπόπτου τζιχαντιστή στις Βρυξέλλες κατέγραψαν σε βίντεο και έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές Αρχές. Ο εν λόγω ισλαμιστής εκτιμάται από τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας ότι είχε σχέση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι τη νύχτα της Παρασκευής.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι ένας από τους συλληφθέντες στη συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι, όπου δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι αιματηρές επιθέσεις.

Βελγικά και γαλλικά Μέσα χαρακτηρίζουν το Μολενμπέκ ως «σφηκοφωλιά» τζιχαντιστών, καθώς όπως αναφέρουν εκεί βρίσκουν καταφύγιο όσοι ακραίοι ισλαμιστές επιστρέφουν από το μέτωπο της Συρίας. Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από τον δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τον Μάιο του 2014.

«Έγιναν πέντε συλλήψεις που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι», δήλωσε η Φρανσουάζ Σεπμάν, δήμαρχος της κοινότητας Μόλενμπικ των Βρυξελλών όπου η αστυνομία πραγματοποίησε χθες, Σάββατο, σειρά επιδρομών.

Δείτε το βίντεο της σύλληψης του τζιχαντιστή

Σχετικά άρθρα