Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί ανατίναξαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη

Οι Αμερικανοί ανατίναξαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Σύρτη, Τζιχαντιστές,

Οι Αμερικανοί εντόπισαν και έκαναν στην κυριολεξία σκόνη, τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, τον Ιρακινό Άμπου Νάμπιλ (Abu Nabil), ο οποίος είχε φροντίσει να αυτοανακηρυχθεί και κυβερνήτης της Σύρτης.

Η αμερικανική αεροπορική επίθεση καθάρισε τον τζιχαντιστή οπλαρχηγό τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

«Ο θάνατος του Νάμπιλ θα αποδυναμώσει τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ διευκρινίζοντας ότι το πλήγμα αυτό “εγκρίθηκε και έγινε πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι».

Ο Άμπου Νάμπιλ ή Ουίσαμ Νατζμ Αμπντ Ζαΐντ Αλ Ζουμπάιντι, υπήρξε στέλεχος της Αλ Κάιντα και ήταν «ο ανώτατος αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη», πρόσθεσε ο Κουκ.

Ενδέχεται μάλιστα να ήταν αυτός που μιλούσε σε ένα βίντεο, τον Φεβρουάριο του 2015, με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις εκτελέσεις χριστιανών Κοπτών στη Λιβύη.

Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011.

Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, μια διεθνώς αναγνωρισμένη και μια ισλαμιστική με την υποστήριξη της Τουρκίας, ανταγωνίζονται για την εξουσία ενώ στη χώρα έκανε την εμφάνισή του και το Ισλαμικό Κράτος που δρα κυρίως στη Σύρτη, μεταξύ Τρίπολης και Βεγγάζης.

Σχετικά άρθρα