Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Πάνω από 150 οι νεκροί – Το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει στο διαδίκτυο τη σφαγή!

Παρίσι: Πάνω από 150 οι νεκροί – Το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει στο διαδίκτυο τη σφαγή!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Γαλλία, Επίθεση Αυτοκτονίας, Επίθεση Καλάσνικοφ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Παρίσι: Περισσότεροι από 150 είναι οι νεκροί στο Παρίσι στις 7 συνολικά επιθέσεις που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές το βράδυ της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι τζιχαντιστές χτύπησαν με όλους τους τρόπους. Με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, με επιθέσεις καλάσνικοφ, με χειροβομβίδες.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως τουλάχιστον 153 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μπαράζ τρομοκρατικών μακελειών που συγκλόνισαν την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας το βράδυ της Παρασκευής, με τις εισαγγελικές Αρχές να εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές και κάνουν λόγο για τουλάχιστον 120 θύματα.

Η μεγαλύτερη σφαγή, με τουλάχιστον 118 νεκρούς, έλαβε χώρα στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όπου δεκάδες άμαχοι κρατούνταν επί δυο ώρες όμηροι από τρομοκράτες, κι ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως οι δράστες έχουν εκτελέσει αδιάκριτα αμάχους μέσα στο θέατρο.

Μπήκαν μέσα στο θέατρο Bataclan και έριχναν με καλάσνικοφ στο ψαχνό

Ο δημοσιογράφος Julien Pierce, που εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, βρισκόταν μέσα στο θέατρο Bataclan στο Παρίσι όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι τρομοκράτες το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ίδιος περιγράφει, ότι «αρκετά νεαρά άτομα», που δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο θέατρο την ώρα της συναυλίας οπλισμένοι με καλάσνικοφ και αυτόματα όπλα και άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό πάνω στους θεατές.

Οι πυροβολισμοί διήρκεσαν για περίπου 12 με 15 λεπτά. Πανικόβλητοι οι θεατές έτρεξαν προς τη σκηνή για να διαφύγουν από εκεί. Οι τρομοκράτες δεν έθεσαν κάποιο αίτημα, απλά μπήκαν και άρχισαν να πυροβολούν.

Ο ίδιος διέφυγε από μια έξοδο κινδύνου, αφού πρώτα πέρασε πάνω από 10 τουλάχιστον πτώματα βουτηγμένα σε λίμνες αίματος.

Ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας εισέβαλαν στο θέατρο Bataclan και κατάφεραν να σκοτώσουν δύο τρομοκράτες τζιχαντιστές και να συλλάβουν άλλον έναν.

Οι άλλες επιθέσεις

Η πρώτη πολύνεκρη επίθεση έγινε με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στη Rue Bichat, λίγο αργότερα δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο στάδιο Stade de France, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας Γερμανίας. Συνολικά, μαζί με την εισβολή στο θέατρο Bataclan, έχουν μετρηθεί 6 ή 7 επιθέσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατός στους δρόμους

Απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα για πρώτη φορά μετά το 1944. Ο στρατός βγήκε στους δρόμους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διέταξε επίσης να κλείσουν τα σύνορα της χώρας του.

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές στο διαδίκτυο

Τη στιγμή που η Γαλλία ζει εφιαλτικές ώρες, μετρώντας τους νεκρούς της, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν για τις πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες που σκόρπισαν το θάνατο και τον πανικό στο Παρίσι.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα δεν είναι λίγοι όσοι αναρτούν στο Twitter μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.

«Το Παρίσι είναι στις φλόγες», «Η Γαλλία φλέγεται», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του Διαδικτύου που λέγεται πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει μία ακόμα ανάρτηση.

Ομπάμα: Επίθεση κατά της ανθρωπότητας το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Είναι μια επίθεση όχι μόνο ενάντια στη Γαλλία αλλά και κατά της ανθρωπότητας, δήλωσε λίγο μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Σε διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τον γαλλικό λαό και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Ο Ομπάμα διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ.

Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί να κάνει εικασίες σχετικά με τον υπαίτιο των αποψινών επιθέσεων.

Είχε προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση του Μπαράκ Ομπάμα για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Παρίσι.

Όπως μετέδωσε, μάλιστα, ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου, αναμένεται να γίνει σύσκεψη στον Λευκό Οίκο στην οποία θα λάβουν μέρος τα ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθούν και ανακοίνωση τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα