Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών – Σχεδίαζαν απαγωγές διπλωματών και δημοσιογράφων

Μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών – Σχεδίαζαν απαγωγές διπλωματών και δημοσιογράφων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Απαγωγή, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Νορβηγία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Φινλανδία,

Σε 15 συλλήψεις σε Ιταλία, Νορβηγία και Φινλανδία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές των τριών χωρών. Οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε τρομοκρατικό δίκτυο τζιχαντιστών στο Ισλαμικό Κράτος και της Αλ Κάιντα το οποίο ετοίμαζε απαγωγές ευρωπαίων διπλωματών και δημοσιογράφων για να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση φυλακισμένων τζιχαντιστών.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ιταλίας χαρακτήρισε την επιχείρηση ως τη «πιο σημαντική διεθνή αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια».

Ειδικότερα επτά άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, τέσσερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρία στη Νορβηγία και ένα στην Φινλανδία. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του Politico, στην επιχείρηση συμμετείχαν οι αστυνομικές αρχές και από άλλες χώρες όπως η Ελβετία, η Γερμανία, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Mουλά Κρεκάρ τον οποίο οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «ένα από τα μεγάλα ονόματα».

Σχετικά άρθρα