Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Κερδίζουμε το χαμένο έδαφος στους εξοπλισμούς

Πούτιν: Κερδίζουμε το χαμένο έδαφος στους εξοπλισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μόσχα, Ρωσία,

Δεν μπαίνουμε σε κούρσα εξοπλισμών, απλώς προσπαθούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μία μόλις ημέρα μετά τη γνωστοποίηση πως η χώρα εργάζεται για την ανάπτυξη ενός πυραύλου νέου τύπου ικανού να επιτύχει την διάτρηση της όποιας «αντιπυραυλικής ασπίδας» κατασκευάζουν οι ΗΠΑ.

«Το έχω πει στο παρελθόν και θα το ξαναπώ: δεν προσπαθούμε να μπούμε σε καμιά κούρσα εξοπλισμών, ή ακόμη περισσότερο να προφτάσουμε ή να ξεπεράσουμε κάποια άλλη χώρα. Απλά χρειάζεται να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος των δεκαετιών 1990-2000, όταν οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και οι στρατιωτικές βιομηχανίες, αφέθηκαν για χρόνια χωρίς χρηματοδότηση, και τα πρώτα προγράμματα που κόπηκαν ήταν αυτά των εξοπλισμών και της στρατολογίας, καθώς και [προγράμματα] των στρατιωτικών βιομηχανιών», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Οι σχέσεις με τη Δύση απέχουν πολύ από το να είναι «τέλειες», δεν πρόκειται ωστόσο να αρχίσει νέος «Ψυχρός Πόλεμος» είπε από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται καθώς το NATO προοδευτικά αυξάνει όλο και περισσότερο τη στρατιωτική του παρουσία σε χώρες που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία ή γειτονεύουν με αυτή, με τη Μόσχα να εκφράσει την ανησυχία της για τη δημιουργία ενός συστήματος άμυνας έναντι των βαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα