Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συσπείρωση της Αμερικανοεβραϊκής κοινότητας ζήτησε ο Νετανιάχου

Συσπείρωση της Αμερικανοεβραϊκής κοινότητας ζήτησε ο Νετανιάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανοεβραϊκή Κοινότητα, Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους Εβραίους των Ηνωμένων Πολιτειών να σταθούν ενωμένοι πίσω από το Ισραήλ, έπειτα από μια χρονιά έντονων διαφωνιών εντός της εβραϊκής κοινότητας, που προκλήθηκαν από την σφοδρή αντίθεση του Νετανιάχου στην συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που είχαμε μέσα στην εβραϊκή κοινότητα, η διατήρηση της ενότητας του λαού μας είναι υψίστης σημασίας», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην σύνοδο των εβραϊκών ομοσπονδιών της Βόρειας Αμερικής, μια μέρα μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συνεργαστούμε για να ενώσουμε τον Εβραϊκό λαό και να θωρακίσουμε το εβραϊκό κράτος», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, υποδεχόμενος τον Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο ο Ομπάμα επισήμανε τους «ιδιαίτερους δεσμούς» που συνδέουν την Ουάσινγκτον με το Τελ Αβίβ και είπε ότι θέλει να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για ένα νέο, δεκαετές «πακέτο» στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε «πολύ καλή» την συνάντηση του με τον Ομπάμα και επιδοκίμασε την δέσμευση του αμερικανού προέδρου για «ακλόνητη συμμαχία» των δύο χωρών.

«Εκτιμώ βαθύτατα τη δέσμευση του να ενισχύσει την ασφάλεια του Ισραήλ σε μια περίοδο όπου η Μέση Ανατολή γίνεται πιο επικίνδυνη από ποτέ», τόνισε.

Σχετικά άρθρα