Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αφεντικό” της Αλ Κάιντα εισήλθε στην Ιταλία ως πρόσφυγας

“Αφεντικό” της Αλ Κάιντα εισήλθε στην Ιταλία ως πρόσφυγας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ισλαμιστές, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Μεχντί Μπεν Νασρ, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές,

Ο αρχηγός μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα, κατάφερε και εισήλθε παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποκρινόμενος τον πρόσφυγα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

Ο Μεχντί Μπεν Νασρ (Mehdi Ben Nasr), 38 ετών, έκανε φυλακή 7 χρόνια στην Ιταλία επειδή ήταν επικεφαλής ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που στρατολογούσε βομβιστές αυτοκτονίας στην Ευρώπη και στη συνέχεια τους έστελνε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ο Μεχντί συνελήφθη το 2007 σε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική επιχείριση.

Οι ευρωπαϊκές Αστυνομίες διεξήγαγαν το 2007 επιχειρήσεις σε Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιταλία.

Στα χέρια των συλληφθέντων τζιχαντιστών βρέθηκαν τότε δηλητήρια, εκρηκτικοί μηχανισμοί και εγχειρίδια της Αλ Κάιντα σχετικά με τον ανταρτοπόλεμο.

Ο Μεχντί είχε θεωρηθεί ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους τρομοκράτες του είδους του, επειδή είναι ειδικός στα εκρηκτικά, αλλά και εξαιρετικός στη στρατολόγηση τζιχαντιστών.

Παρά την επικινδυνότητά του, η ιταλική Δικαιοσύνη τον καταδίκασε μόνο 7 χρόνια φυλακή και το 2014 τον απέλασε στην Τυνησία.

Τον Οκτώβριο πέρασε τη Μεσόγειο με ένα πλεούμενο που μετέφερε 200 πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Ο Μεχντί έφτασε στη Σικελία στις 4 Οκτωβρίου και δήλωσε το ψεύτικο όνομα Μοχάμεντ Μπεν Σαρ (Mohamed Ben Sar) και μάλιστα δεν παρέλειψε να ζητήσει και πολιτικό άσυλο.

Ωστόσο, συνελήφθη επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για διακίνηση ανθρώπων.

Η Αστυνομία του Αγκριτζέντο δήλωνε στις 7 Οκτωβρίου, ότι 4 αλλοδαποί τυνησιακής εθνικότητας συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ως διακινητές.

Στη συνέχεια η αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι οι εν λόγω συλληφθέντες πρόσφυγες είχαν ήδη απελαθεί στο παρελθόν από την Ιταλία.

Η ιταλική Αστυνομία δεν μπήκε στον κόπο να τον κρατήσει, αλλά τον παρέδωσε πάλι πίσω στην τυνησιακή Αστυνομία.

Σχετικά άρθρα