Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος Συριακός Στρατός – Νέα ένοπλη δύναμη στη Συρία με αμερικανικά όπλα (βίντεο)

Νέος Συριακός Στρατός – Νέα ένοπλη δύναμη στη Συρία με αμερικανικά όπλα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Νέος Συριακός Στρατός, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου έκανε “πρεμιέρα” στο διαδίκτυο μια νέα ένοπλη δύναμη στη Συρία, η οποία ονομάζεται Νέος Συριακός Στρατός ή Νέος Στρατός της Συρίας.

Ο Νέος Συριακός Στρατός έδωσε και ένα βίντεο με πλάνα από την εκπαίδευση του. Είναι εμφανές ότι οι άνδρες αυτοί φοράνε αμερικανικές στολές και κρατάνε αμερικανικά όπλα.

Επίσης, η εμφάνισή τους δείχνει ότι είναι μετριοπαθείς και δεν έχουν σχέση με ισλαμιστές ή τζιχαντιστές. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν, διότι στο πρώτο τους δελτίο Τύπου που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, ένα κάλεσμα στα όπλα, με τον Αλλάχ ξεκινάνε και αυτοί και με τον Αλλάχ καταλήγουν.

Το γεγονός ότι στο βίντεο τους φέρουν την ίδια σημαία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), κάνει πολλούς να υποθέτουν ότι πρόκειται για τμήμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Επίσης λέγεται ότι η συγκεκριμένη δύναμη εκπαιδεύτηκε στην Ιορδανία.

Στο Twitter αναφέρεται ακόμα ότι οι συγκεκριμένοι θα πολεμήσουν αποκλειστικά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία και θα τελούν υπό τις διαταγές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που ως κορμό τους έχουν τους σοσιαλιστές Κούρδους του YPG.

Αυτά προς το παρόν για τον νέο στρατό που μπήκε στον πόλεμο της Συρίας, δείτε το βίντεο τους:

Και εδώ ο επίσημος λογαριασμός τους στο Twitter που άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής:


Σχετικά άρθρα