Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής χτύπησε με αυτοκίνητο Ισραηλινούς που έκαναν ώτοστοπ

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής χτύπησε με αυτοκίνητο Ισραηλινούς που έκαναν ώτοστοπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Ναμπλούς, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής έριξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πάνω σε μια ομάδα Ισραηλινών κοντά σε σημείο ελέγχου στη Δυτική Όχθη, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά μεθοριακών φρουρών, ανακοίνωσε η ισραηλινή Αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια στάση όπου Ισραηλινοί συνηθίζουν να κάνουν ωτοστόπ κοντά σε ένα μεγάλο οδόφραγμα του στρατού νοτίως της Ναμπλούς.

Ισραηλινοί μεθοριακοί φρουροί που βρίσκονταν κοντά άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του δράστη της επίθεσης και τον σκότωσαν, πρόσθεσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο, δύο από τους ισραηλινούς τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ, ταραχές και επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 74 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένου ενός Άραβα πολίτη του Ισραήλ και εννέα Ισραηλινών.

Οι Παλαιστίνιοι αυτοί, στην πλειοψηφία τους, σκοτώθηκαν την ώρα που πραγματοποιούσαν τζιχαντιστικές επιθέσεις ή τις σχεδίαζαν.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα από το ραδιόφωνο του στρατού ο συνταγματάρχης Γισραέλ Σόμερ, διοικητής της δύναμης που έχει αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη, δήλωσε ότι το κύμα της βίας θα συνεχιστεί.

«Θα παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση με τα σκαμπανεβάσματά της για τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. Οργανωνόμαστε αναλόγως και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν πιστεύουμε ότι οδεύουμε προς μια ακραία εξέλιξη, ωστόσο τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα» είπε.

Σχετικά άρθρα