Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σφυροκόπησε θέσεις των Κούρδων στο Τελ Μπρακ (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος σφυροκόπησε θέσεις των Κούρδων στο Τελ Μπρακ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Σκληρές μάχες μαίνονται μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του χωριού Τελ Μπρακ (Tell Brak), στην επαρχία Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος, “ευθυγραμμισμένο” με την τουρκική προπαγάνδα, αποκαλεί τους Κούρδους του YPG, που αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ως “τρομοκράτες του PKK”, δηλαδή ότι είναι μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν που διεξάγει αντάρτικο στην Τουρκία και κατηγορείται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Βεβαίως, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ τόσο με αεροπορικές επιδρομές όσο και με οπλισμό.

isis_hasakah2 Οι θέσεις των Κούρδων στο Τελ Μπρακ που δέχτηκαν επίθεση. Τη φωτογραφία ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι χτύπησε με βαριά πυρά τους Κούρδους. Συγκεκριμένα γράφει ότι έβαλε ενάντια στις θέσεις τους με 23 αγροτικά οχήματα που φέρουν στις καρότσες τους αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα.

Η μάχη για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την επαρχία Χασάκα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας διότι θα κόψει το Ισλαμικό Κράτος στη μέση, αποκόπτοντας τα εδάφη που ελέγχει στη Συρία από εκείνα στο Ιράκ.

Το Τελ Μπρακ βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Χασάκα, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας.

Σχετικά άρθρα