Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόμος! Πύραυλος παραλίγο να καταρρίψει βρετανικό αεροπλάνο στην Αίγυπτο

Τρόμος! Πύραυλος παραλίγο να καταρρίψει βρετανικό αεροπλάνο στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αίγυπτος, Βρετανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Την ώρα που όλα δείχνουν πως επιβεβαιώνεται το σενάριο που θέλει το ρωσικό αεροπλάνο να συνετρίβη μετά από έκρηξη στο εσωτερικό του, ενισχύοντας τα περί τρομοκρατικής ενέργειας τζιχαντιστών, ρεπορτάζ της Daily Mail προκαλεί πανικό για την παραλίγο νέα τραγωδία που αποκαλύπτει.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, πριν από λίγο καιρό, στις 23 Αυγούστου ένας πύραυλος πλησίασε πτήση της εταιρείας Τhomson, με 189 επιβάτες.

Το αεροπλάνο της βρετανικής εταιρίας είχε απογειωθεί από το Λονδίνο με προορισμό την Αίγυπτο, πάνω από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέικ, όπως επιβεβαιώθηκε και από το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών.

Ένας από τους δύο πιλότους του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, είδε τον πύραυλο να έρχεται κατά πάνω τους και έδωσε εντολή η πτήση να κάνει στροφή προς τα αριστερά για να τον αποφύγει την ώρα που ο τελευταίος είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Μάλιστα, τα μέλη του πληρώματος, πλην των δύο πιλότων που βρίσκονταν στο κοκπιτ, ενημερώθηκαν για το περιστατικό μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αίγυπτο.

Την επόμενη μέρα το αεροπλάνο της Thomson ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στη Βρετανία. Ενδεικτικό του τρόμου που επικρατούσε για τυχόν νέο χτύπημα, ήταν το γεγονός ότι απογειώθηκε με κλειστά όλα τα φώτα – και τα εξωτερικά πτήσης.

Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα σημειώνει ότι η παραλίγο τραγωδία έγινε αντιληπτή και από άλλο αεροσκάφος που πετούσε στο σημείο και εντόπισε τον πύραυλο στο ραντάρ.

«Στο πλήρωμα είπαν ότι ο πύραυλος ήταν από μια αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα υπάρχουν φόβοι».

Σχετικά άρθρα