Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές του FSA τινάζουν στον αέρα τεθωρακισμένο με Σύρους στρατιώτες (βίντεο)

Τζιχαντιστές του FSA τινάζουν στον αέρα τεθωρακισμένο με Σύρους στρατιώτες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Η αυτοαποκαλούμενη 46η Μεραρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι λεγόμενοι “μετριοπαθείς” που έχουν συμμαχήσει με την καθόλου μετριοπαθή Αλ Κάιντα, ανάρτησε ένα βίντεο που δείχνει να τινάζει στον αέρα με αντιαρματικό TOW τεθωρακισμένο όχημα του κυβερνητικού στρατού της Συρίας και όσους άνδρες βρίσκονταν πάνω του.

Το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε στην περιοχή Σίλκα της κεντροδυτικής επαρχίας Χάμα, νότια της πόλης Μόρεκ, που την κατέλαβαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Τζουντ Αλ Ακσά την Πέμπτη.

Όπως και θα δείτε στο βίντεο, οι κυβερνητικοί Σύροι στρατιώτες είναι πολλοί χαλαροί και ακάλυπτοι. Οι τζιχαντιστές του FSA απλά τους στοχεύουν και τους ανατινάζουν.

Στο βίντεο βλέπετε και το αντιαρματικό βλήμα όπως κινείται προς τον στόχο του και οι Σύροι στρατιώτες δεν έχουν πάρει είδηση.

Οφείλουμε να πούμε ότι όλη αυτή την εβδομάδα το σκηνικό του πολέμου στην κεντροδυτική και βορειοδυτική Συρία δεν ευνοεί τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), ένας συνασπισμός “μετριοπαθών” οργανώσεων που ανήκουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και των οργανώσεων που υπακούουν στην Αλ Κάιντα, σημειώνει νίκες τόσο στο Χαλέπι όσο και στη Χάμα.

Από εκεί που ο Βλάντιμιρ Πούτιν και η ρωσική προπαγάνδα ισχυρίζονταν ότι έχουν καταστρέψει τους τζιχαντιστές, με τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν, αυτοί όχι μόνο βγήκαν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια, αλλά και έχουν εξαπολύσει αντεπιθέσεις τρέποντας σε φυγή τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ενδεικτικά: Τη Δευτέρα μάθαμε ότι η Αλ Κάιντα ανακατέλαβε τα στρατηγικής σημασίας χωριά Αλ Καρασί και Αλ Χαγουίζ νότια της πόλης του Χαλεπιού, σκοτώνοντας πολλούς Ιρανούς και Λιβανέζους συμμάχους της Δαμασκού.

Την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη συριακή στρατιωτική βάση Τελ Οθμάν (Tell Othman) στα βόρεια της επαρχίας Χάμα στην κεντροδυτική Συρία.

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, τζιχαντιστές της Τζουντ Αλ Ακσά κατέλαβαν τη Μόρεκ, τη μοναδική πόλη που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων επί του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητοδρόμου που ενώνει το Χαλέπι με τη Χάμα, στη δυτική Συρία.

Και το πρωί της Παρασκευής, τζιχαντιστές της ισχυρής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, παραμάγαζο της Αλ Κάιντα, μαζί με άλλες οργανώσεις τζιχαντιστών που μετέχουν στον Στρατό της Κατάκτησης, κατέλαβαν την Ατσχάν και άλλες γειτονικές περιοχές, έπειτα από σφοδρές μάχες τη νύχτα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, στην επαρχία Χάμα.

Δεν φαίνεται να κερδίζει ο Πούτιν τον πόλεμο, ό,τι και να λέει. Στην κεντροδυτική επαρχία Χάμα οι δυνάμεις των τζιχαντιστών του Στρατού της Κατάκτησης προελαύνουν.

Σχετικά άρθρα