Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία εξηγεί γιατί ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις στην Αίγυπτο

Η Ρωσία εξηγεί γιατί ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Αίγυπτος, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις στην Αίγυπτο δεν σημαίνει πως η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, Αλεξάντρ Νεράντκο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπηρεσία του είχε αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδια για την αναστολή των πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα είπε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να αναστείλει όλες τις πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων προς την Αίγυπτο μέχρι να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στη Χερσόνησο του Σινά το Σαββατοκύριακο.

“Μέχρι να γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες αυτού που συνέβη, θεωρώ σκόπιμο να σταματήσουν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο”, δήλωσε ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, επικεφαλής της FSB.

“Πάνω απ΄όλα, αυτό αφορά τις τουριστικές πτήσεις”.

Οι προτάσεις του υιοθετήθηκαν αμέσως από τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

“Ο αρχηγός του κράτους αποδέχθηκε τις συστάσεις” του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και “έδωσε οδηγίες στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των συστάσεων”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχετικά άρθρα