Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές του FSA διαψεύδουν συνάντησή τους με Ρώσους στο Αμπού Ντάμπι

Οι τζιχαντιστές του FSA διαψεύδουν συνάντησή τους με Ρώσους στο Αμπού Ντάμπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστικές “μετριοπαθείς” οργανώσεις της Συρίας, 49 συνολικά στον αριθμό, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαψεύδουν τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο για συνάντηση εκπροσώπων τους με Ρώσους αξιωματούχους στο Αμπού Ντάμπι.

Όπως γραφόταν το τελευταίο διάστημα, εκπρόσωποι του “μετριοπαθούς” Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) θα είχαν κάποια συνάντηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με Ρώσους εκπροσώπους ώστε να πάψουν οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων εναντίον τους και, όπως αφηνόταν να εννοηθεί, να “σπάσουν” τη συμμαχία με την Αλ Κάιντα και τις άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Προφανώς αυτή η συνάντηση ή ναυάγησε, ή επρόκειτο για είδηση “αρβύλα”. Σε κάθε περίπτωση, να το επισημάνουμε αυτό, τις τελευταίες 48 ώρες η Αλ Κάιντα και ο σύμμαχός της FSA νικάνε σε όλα τα μέτωπα της βορειοδυτικής και κεντροδυτικής Συρίας τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που σίγουρα ο Πούτιν δεν την περίμενε, όταν πριν λίγο καιρό διακήρυττε ότι οι αεροπορικές του επιδρομές έχουν διαλύσει τους τζιχαντιστές. Τελικά, από ό,τι φαίνεται, όχι μόνο δεν τους διέλυσε, παρά τα πολλά χτυπήματα που έχει εξαπολύσει εναντίον τους, αλλά ούτε τους έχει προκαλέσει ουσιαστική ζημιά, αφού μπορούν να νικάνε τον κυβερνητικό στρατό, ο οποίος από ό,τι φαίνεται έχει σοβαρό πλέον αξιόμαχο ζήτημα.

Σχετικά άρθρα