Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε Καναδός εθελοντής που πολεμούσε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Σκοτώθηκε Καναδός εθελοντής που πολεμούσε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τζον Ρόμπερτ Γκάλαγκχερ, Χασάκα,

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Καναδός Τζον Ρόμπερτ Γκάλαγκχερ (John Robert Gallagher), που πολεμούσε εθελοντής στη Συρία με τον σοσιαλιστικό κουρδικό στρατό του YPG, σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γκάλαγκχερ σκοτώθηκε όταν ένας τζιχαντιστής βομβιστής αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος “ανατινάχθηκε” κατά τη διάρκεια μάχης στην περιοχή Αλ Χουλ της Συρίας, στα νότια της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα, όπου οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (SDF), συνασπισμός με κορμό το YPG, έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση ενάντια στους τζιχαντιστές.

galagher1

Η μητέρα του Γκάλαγκχερ με ανάρτησή της στο Facebook έγραψε ότι πληροφορήθηκε τον θάνατό του την Τετάρτη.

“Το έμαθα από εκπροσώπους του YPG στη Συρία και στο Λονδίνο και φαίνεται ότι ο Τζον Ρόμπερτ σκοτώθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας νωρίτερα σήμερα. Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν”, έγραψε η μητέρα του Καναδού αντάρτη.

“Πίστευε ότι αυτός ήταν ένας σημαντικός αγώνας και πάντα ήταν ένας άνδρας αρχών που πίστευε βαθύτατα στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη. Είμαι πολύ υπερήφανη, πολύ υπερήφανη για εκείνον, και οι αδελφές του και τον αγαπάμε πολύ”, έγραψε ακόμα η μητέρα του.

Ο Γκάλαγκχερ προηγουμένως είχε υπηρετήσει με το δεύτερο καναδικό Τάγμα Ελαφρού Πεζικού της Πριγκίπισσας Πατρίτσια, όπως είχε γράψει καναδικό περιοδικό το καλοκαίρι του 2014, στο οποίο είχε δώσει συνέντευξη εξηγώντας την απόφασή του να πολεμήσει στη Συρία.

galagher

Σχετικά άρθρα