Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τα μεσάνυχτα αρχίζουν οι γάμοι ομοφυλοφίλων στη Βρετανία

Μετά τα μεσάνυχτα αρχίζουν οι γάμοι ομοφυλοφίλων στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Ομοφυλόφιλοι,

Απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιηθούν στη Βρετανία οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων σε πανηγυρικό κλίμα και θα συνεχιστούν όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στο Μπράιτον της νότιας Αγγλίας ο Νιλ Άλαρντ και ο Άντριου Ουέιλ ελπίζουν ότι θα είναι οι πρώτοι που θα περάσουν βέρες, καθώς θα παντρευτούν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

«Έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συνείδηση της ευκαιρίας που μας δίνεται σε ένα μέρος του κόσμου που είναι σχετικά ανεκτικό» είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας ο 49χρονος συγγραφέας και σκηνοθέτης Άντριου Ουέιλ.

Πολλά άλλα ζευγάρια σχεδιάζουν να παντρευτούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περιλαμβανομένου ενός που οργάνωσε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με μουσική αντί της παραδοσιακής ανταλλαγής όρκων, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί στην τηλεόραση υπό τον τίτλο: «Ο ομοφυλοφιλικός γάμος μας: Μια μουσική κωμωδία».

Το νομοθέτημα αυτό, το οποίο οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ (των Λεσβιών, των Ομοφυλόφιλων, των Αμφισεξουαλικών και των Διαφυλικών προσώπων) υποστηρίζουν θερμά, έχει πάνω απ’ όλα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια απολάμβαναν ήδη τα ίδια γονεϊκά δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια: μπορούσαν να υιοθετήσουν, να προσφύγουν στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αλλά και να επιλέξουν μια παρένθετη μητέρα, υπό την προϋπόθεση ότι εκείνη δεν λαμβάνει χρηματικό αντίτιμο. Μπορούσαν επίσης να παντρευτούν από το 2005 συνάπτοντας ένα σύμφωνο συμβίωσης.

Σε αντίθεση με τη Γαλλία, όπου πραγματοποιήθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εναντίον του γάμου για όλους, το βρετανικό νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2013 από το κοινοβούλιο, δεν προκάλεσε καμία δυσφορία στην κοινή γνώμη, η οποία στην πλειονότητά της τασσόταν υπέρ της μεταρρύθμισης.

Μια δημοσκόπηση, ωστόσο, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και διενήργησε το BBC Radio 5 σε ένα δείγμα 1.007 Βρετανών πολιτών, κατέδειξε ότι το 22% των ερωτηθέντων θα απέρριπταν μια πρόσκληση να παραστούν σε ένα γάμο ομοφυλοφίλων, αν και το 68% τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης.

Ο νόμος δίχασε το συντηρητικό κόμμα ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με το περιεχόμενό του.

Σχετικά άρθρα