Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συνεχίζει αμείωτο τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους της Τουρκίας

Ο Ερντογάν συνεχίζει αμείωτο τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιγιάρμπακιρ, Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H, Σιλβάν, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον βάσεων των αριστερών πατριωτών ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κατά μήκος των συνόρων με το βόρειο Ιράκ τη Δευτέρα.

Στην πόλη Σιλβάν, Κούρδοι αριστεροί νεολαίοι, από το Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H, έσκαψαν την Τρίτη χαρακώματα για να κρατήσουν μακριά την τουρκική Αστυνομία από ορισμένες περιοχές, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις γειτονιές της πόλης.

Δείτε πλάνα μέσα από την πόλη Σιλβάν:

Ένας 22χρονος άμαχος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην πόλη, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. βόρεια του Ντιγιάρμπακιρ, της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές τη Δευτέρα στο βόρειο Ιράκ έθεσαν στο στόχαστρο κρησφύγετα και αποθήκες οπλισμού που χρησιμοποιούνται από το PKK, ανέφερε την Τρίτη το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού στην ιστοσελίδα του. Επλήγησαν επίσης στόχοι του PKK στην τουρκική επαρχία Χακάρι (νοτιοανατολικά) κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ.

Σχετικά άρθρα