Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Ρωσία φοβάται ο Πούτιν

Πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Ρωσία φοβάται ο Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Μόσχα, Πυρηνική Ενέργεια, Πυρηνικό Εργοστάσιο, Ρωσία,

Εντολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για επανεξέταση της ικανότητας της Ρωσίας να επιβιώσει από πυρηνική, χημική ή βιολογική καταστροφή, σε καιρό ειρήνης αλλά και πολέμου. Παράλληλα ζήτησε να λάβουν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Η εντολή δόθηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις προγραμματισμένες συσκέψεις με το Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας, Άμυνας και Δημόσιας Τάξης. Επίσης συμμετέχουν υπουργοί, ο επικεφαλής της Δούμα. Ο Πούτιν είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθούν τα πρωτόκολλα άμυνας κατά «πυρηνικών, ραδιολογικών, χημικών και βιολογικών απειλών σε περίοδο ειρήνης και σε καιρό πολέμου.

Πρέπει να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα και αν χρειάζεται να γίνουν διορθώσεις». Μάλιστα ως παράδειγμα χρησιμοποίησε την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα. Επίσης, είπε ότι η Μόσχα θα πρέπει να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων και το χειρισμό επικίνδυνων χημικών. Σύμφωνα με τη Ρωσική Υπηρεσία Πυρηνικής Ενέργειας Rosatomη Ρωσία έχει 10 πυρηνικά εργοστάσια.

Σχετικά άρθρα