Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιώτες του Λιβάνου σκότωσαν 3 τζιχαντιστές

Στρατιώτες του Λιβάνου σκότωσαν 3 τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Στρατιώτες του Λιβάνου άνοιξαν πυρ το Σάββατο εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι τζιχαντιστές, σκοτώνοντας τρεις εξ αυτών και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Το περιστατικό συνέβη στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν είναι σαφές σε ποια οργάνωση ανήκαν οι ένοπλοι. Κινούνταν λίγο έξω από την πόλη Άρσαλ, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, δρουν στη δυτική Συρία, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στα σύνορα με τον Λίβανο.

Στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλές παρεισφρήσεις τζιχαντιστών στο έδαφος του Λιβάνου από τα πορώδη σύνορα των δύο χωρών.

Ο τετραετής εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει επηρεάσει σημαντικά τον Λίβανο, ο οποίος ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τον δικό του 15ετή εμφύλιο.

Πολλές φορές έχουν γίνει μάχες στο έδαφος του Λιβάνου ανάμεσα σε ενόπλους τζιχαντιστές που δηλώνουν πίστη στις αντιμαχόμενες πλευρές του συριακού πολέμου, ενώ έχουν επίσης σημειωθεί επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος από τζιχαντιστές που δρουν στη Συρία και αδέσποτα πυρά έχουν πλήξει περιοχές του Λιβάνου.

Εξάλλου ο στρατός του Λιβάνου είχε εμπλακεί σε πολυήμερες, πολύνεκρες συγκρούσεις πέρυσι με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και μαχητές της Αλ Νούσρα, όταν είχαν εισβάλει στην Άρσαλ.

Σχετικά άρθρα