Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε ο Γερμανός ράπερ -Ντέσο Ντογκ- μέλος στο Ισλαμικό Κράτος

Σκοτώθηκε ο Γερμανός ράπερ -Ντέσο Ντογκ- μέλος στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο γνωστός Γερμανός ράπερ Ντενίς Κάσπερτ (Denis Cuspert), γνωστός και ως Ντέσο Ντογκ (Deso Dogg), που είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και είχε εμφανιστεί σε βίντεο να απειλεί τον Μπάρακ Ομπάμα, σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στη Συρία.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σε αεροπορική επιδρομή στις 16 Οκτωβρίου κοντά στη Ράκα, σκοτώθηκε ο Ντενίς Κάσπερτ”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, Ελίσα Σμιθ.

Ο Κάσπερτ εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος το 2012 και είχε εμφανιστεί σε πολλά βίντεο της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και σε ένα που είχε αναρτηθεί τον Νοέμβριο του 2014, στο οποίο κρατούσε το κεφάλι ενός άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριζε, είχε εναντιωθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Κάσπερτ ήταν και ο υπεύθυνος στρατολόγος Γερμανών τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τη Σμιθ, ο Κάσπερτ είχε απειλήσει τον πρόεδρο Ομπάμα και Γερμανούς πολίτες και επίσης υποκινούσε μουσουλμάνους που ζούνε στη Δύση να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένας άλλος αξιωματούχος του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, που μίλησε ανώνυμα, διευκρίνισε ότι ο Κάσπερτ δεν θεωρούνταν στόχος υψηλής σημασίας και δεν είχε στοχοποιηθεί ειδικά. Είναι επίσης πιθανό να σκοτώθηκαν και άλλοι τζιχαντιστές μαζί του.

Σχετικά άρθρα