Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον κλείδωσε στο σπίτι και τον ανάγκασε να “το κάνει” μαζί της

Τον κλείδωσε στο σπίτι και τον ανάγκασε να “το κάνει” μαζί της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Νότια Κορέα, Συζυγικός Βιασμός,

Την κατηγορία του βιασμού του συζύγου της αντιμετωπίζει μία γυναίκα στη Νότια Κορέα.

Η Κιμ, όπως είναι το επίθετό της σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yohan, είναι η πρώτη γυναίκα που κατηγορείται για βιασμό του συζύγου της στη συγκεκριμένη χώρα.

Το γραφείο του Εισαγγελέα στη Σεούλ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη κλείδωσε τον άνδρα της στο σπίτι τους για 24 ώρες και τον ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί της.

Μάλιστα, κατηγορείται ότι βίωσε το σύζυγό της για να εξασφαλίσει «απαλλακτικές αποδείξεις», τις οποίες σκόπευε να χρησιμοποιήσει στη διαδικασία του διαζυγίου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, χωρίς όμως αυτός να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Ο βιασμός μέσα στο γάμο θεωρείται έγκλημα στη Νότια Κορέα μόλις από το Μάιο του 2013.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ΟΗΕ από το 2011, υπάρχουν 127 χώρες που δεν έχουν προσαρμόσει τη νομοθεσία τους ώστε να ποινικοποιήσουν το συζυγικό βιασμό.

Το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ινδία και οι Μπαχάμες είναι ανάμεσα στις χώρες που κάτι τέτοιο θεωρείται νόμιμο, σύμφωνα με τον Independent.

Το 2014, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το 30% των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν βιώσει σωματική και σεξουαλική βία από τους συντρόφους τους.

Σχετικά άρθρα