Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στην πόλη Σαφίρεχ της Συρίας – Σφοδρές μάχες

Το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στην πόλη Σαφίρεχ της Συρίας – Σφοδρές μάχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σαφίρεχ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Παρά την στρατιωτική υποστήριξη που έχει από Ρώσους και Ιρανούς η κυβέρνηση της Συρίας, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να διεισδύσει στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης Σαφίρεχ, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά του Χαλεπιού.

Η Σαφίρεχ είναι πόλη – κλειδί και θεωρείται προπύργιο του συριακού καθεστώτος στα βόρεια της Συρίας.

“Το Ισλαμικό Κράτος έσπασε τις αμυντικές γραμμές του καθεστώτος στη Σαφίρεχ, ένα από τα σημαντικότερα στρατιωτικά προπύργια του καθεστώτος στη νότια επαρχία του Χαλεπιού”, είπε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχει πολλές μεγάλες αποθήκες όπλων εντός της Σαφίρεχ.

Το Ισλαμικό Κράτος και οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται με μεγάλη σφοδρότητα στα περίχωρα της Σαφίρεχ.

Οι τζιχαντιστές, με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, υποστηρίζουν ότι “οι πρώτες γραμμές άμυνας του καθεστώτος έπεσαν” και ότι έχουν καταλάβει πολλές συνοικίες εντός της πόλης.

Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός απώλεσε τον έλεγχο ορισμένων τομέων “μετά την επίθεση του Ντάες” (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους).

Η επαρχία του Χαλεπιού ελέγχεται σχεδόν πλήρως από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές συμμάχους του.

Πρόσφατα, οι ένοπλες δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας επιχείρησαν να ανακτήσουν ορισμένους τομείς και έσπασαν την πολιορκία που είχε επιβάλει το Ισλαμικό Κράτος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κουέιρες, στα δυτικά της επαρχίας αυτής.

Όμως η επίθεση στη Σαφίρεχ “έθεσε το καθεστώς στην άμυνα, ενώ είχε περάσει στην επίθεση”, υπογράμμισε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σχετικά άρθρα