Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας τσάκισε την τουρκική εισβολή! Νεκροί 200 ισλαμοφασίστες και 2 Τούρκοι βαθμοφόροι

Ο στρατός της Συρίας τσάκισε την τουρκική εισβολή! Νεκροί 200 ισλαμοφασίστες και 2 Τούρκοι βαθμοφόροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συρία, Τουρκία,

Τα στρατεύματα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Συρίας, παραδοσιακής συμμάχου της Ελλάδας μέχρι που ο ανιστόρητος και “πρόθυμος” Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ των ισλαμοφασιστών, τσάκισαν κυριολεκτικά την τουρκική εισβολή  προς βοήθεια των ισλαμιστών ενόπλων τρομοκρατών στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα Αλ Κασάμπ στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ανώτατος Σύρος αξιωματικός στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Watan “ο συριακός Στρατός αντιστάθηκε στην τούρκικη εισβολή σθεναρά και επιπλέον ανακατέλαβε το μεγάλης σημασίας ύψωμα της ΑL-KASAB 65 χιλιόμετρα βόρεια της Λαττάκειας και ελέγχει πλέον τα στρατιωτικής σημασίας περάσματα Castel mabaegen και Ma Afu… “.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet, οι Τούρκοι είχαν μεταφέρει εντός του συριακού εδάφους περίπου δέκα ΤΟΜΠ και μία μονάδα ειδικών δυνάμεων η οποία κατηύθυνε τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού το οποίο επί 36 ώρες κανονιοβολούσε τις συριακές θέσεις με πυροβόλα Firtina των 155 χλστ.

Συνολικά 5.000 ισλαμοφασίστες των οργανώσεων Ισλαμικό Μέτωπο και Al-Nursa με τη βοήθεια μια τουρκικής Ταξιαρχίας προσπάθησαν να εισβάλλουν και να καταλάβουν την στρατηγικής σημασίας περιοχή αλλά αποχώρησαν αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 200 νεκρούς, ενώ αναφέρεται ότι μεταξύ τους υπάρχουν δύο Τούρκοι νεκροί, ένας αξιωματικός κι ένας υπαξιωματικός.

“Σύντομα θα τους τελειώσουμε…” είπε χαρακτηριστικα ο ίδιος αξιωματικός στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Η μάχη κρίθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης όταν μετακινήθηκαν αντιαεροπορικές πυραυλικές πυροβολαρχίες του συριακού Στρατού με βλήματα SA-6 κοντά στα σύνορα και εξασφάλισαν την απαραίτητη κάλυψη στα συριακά εξοπλισμένα ελικόπτερα Mil Mi1-17 Hip να βομβαρδίσουν με ρουκέτες τις θέσεις Τούρκων και ισλαμιστών.

Τα συριακά ελικόπτερα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν στην περιοχή επί δύο ημέρες καθώς τα τουρκικά F-16 που περιπολούσαν τα απειλούσαν με κατάρριψη όπως έγινε και με το MiG-23 που καταρρίφθηκε πριν τρεις ημέρες.

Σχετικά άρθρα