Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα στο Χαλέπι (φωτο)

Οι Κούρδοι σκότωσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα στο Χαλέπι (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αμπού Σουλαϊμάν Αλ Μάσρι, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) στο Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας, Αμπού Σουλαϊμάν Αλ Μάσρι (Abu Sulaiman Al Masri), σκοτώθηκε σε μάχη.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανάρτησε φωτογραφίες του νεκρού στις οποίες φαίνεται ότι σκοτώθηκε από τραύμα στο κεφάλι.

al_masri2 Ο Αλ Μάσρι στην πρώτη γραμμή, λίγο πριν δεχθεί τη σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο Αλ Μάσρι σκοτώθηκε στο Χαλέπι, ενώ διοικούσε σε μάχη τους τζιχαντιστές του, από Κούρδους αριστερούς αντάρτες του YPG/YPJ.

Ο θάνατος του Αλ Μάσρι θεωρείται σημαντικό πλήγμα στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τζιχαντιστική οργάνωση στη Συρία μετά το Ισλαμικό Κράτος.

Το πραγματικό όνομα του Αλ Μάσρι πιστεύεται ότι είναι Μαχμούντ Μαγκχγουάρι. Ήταν Αιγύπτιος και είχε καταδικαστεί σε θάνατο στην Αίγυπτο επειδή πολέμησε με την ισλαμιστική παλαιστινιακή Χαμάς στη Γάζα ενάντια στους Ισραηλινούς.

al_masri1 Ο Αλ Μάσρι με τα παιδιά του.

Η Αλ Κάιντα στη Συρία, ως Μέτωπο Αλ Νούσρα, έχει συμμαχήσει με τον “μετριοπαθή” Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις και έχουν από κοινού συστήσει τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), που υποστηρίζεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι ο “φερετζές” για να εξοπλίζουν οι σουνίτικες “περιφερειακές” δυνάμεις τους τρομοκράτες τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, λέγοντας ψευδώς στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι πρόκειται δήθεν για “μετριοπαθείς αντάρτες”.

al_masri3

Σχετικά άρθρα