Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας επιτίθεται στους τζιχαντιστές στη Χομς (βίντεο)

Ο στρατός της Συρίας επιτίθεται στους τζιχαντιστές στη Χομς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) ανάρτησε στο YouTube ένα βίντεο από τη μεγάλη επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας ενάντια στους τζιχαντιστές στην επαρχία της Χομς.

Στο πλευρό του στρατού της Συρίας μάχονται Λιβανέζοι σιίτες μαχητές της Χεζμπολάχ, Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης, Ιρακινοί σιίτες πολιτοφύλακες και Ρώσοι μισθοφόροι ενώ η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει να σφυροκοπά από αέρος τους τζιχαντιστές.

Στη Χομς βρίσκονται κυρίως δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ο οποίος έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα και από κοινού έχουν συστήσει τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ). Στον ίδιο Στρατό της Κατάκτησης μετέχει η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία Αχράρ Αλ Σαμ, η οποία αποτελεί επίσης κλώνο της Αλ Κάιντα, και κάποιες ακόμα μικρότερες τζιχαντιστικές συμμορίες.

Τον Στρατό της Κατάκτησης στηρίζουν επίσης ανοιχτά η Τουρκία και το Κατάρ, διακηρύσσοντας ψευδώς προς τη διεθνή κοινότητα ότι πρόκειται περί “μετριοπαθών ανταρτών”. Ο Στρατός της Κατάκτησης δεν είναι τίποτα άλλο από τον “μετριοπαθή” φερετζέ της Αλ Κάιντα.

Δείτε το βίντεο, που αναρτήθηκε την Παρασκευή, με τα πολεμικά πλάνα:

Σχετικά άρθρα