Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Σόιμπλε δεν στηρίζει τη Μέρκελ για τους πρόσφυγες

Γιατί ο Σόιμπλε δεν στηρίζει τη Μέρκελ για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Η Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στην πιο μεγάλη κρίση από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της καγκελαρίου. Την προσφυγική. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας πληθαίνουν, ενώ η στρατηγική «Μπορούμε να τα καταφέρουμε» δεν φαίνεται να αποδίδει.

Μπροστά σε όλα αυτά ο γερμανος υπουργός Οικονομικών παραμένει υπομονετικά σιωπηλός. Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η σιωπή, διερωτάται αρθρογράφος  στο Politico.

Σύμφωνα με το Politico, ένας μεγάλος αριθμός χαμηλόβαθμων κυρίως στελεχών του CDU έχει αντιταχθεί ανοικτά στην πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες. «Δεν θέλουν τόσους πολλούς πρόσφυγες, θέλουν να μάθουν τι θα προκαλέσει στη Γερμανία η εισροή προσφύγων. Αν θα αλλάξει την ταυτότητα και τον τρόπο ζωής της χώρας. Και πόσο θα κοστίσει», σημειώνει το Politico.

Ο Β. Σόιμπλε ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να ηρεμήσει τους επικριτές της Μέρκελ, δεν έχει κάνει τίποτα για να εξηγήσει τα πράγματα και να χρησιμοποιήσει την κομματική του επιρροή του για να σταματήσουν οι επικρίσεις.

Αντιθέτως, δημοσίως αρνείται να αποδεχθεί νέα ελλείμματα ή αυξήσεις φόρων που σχετίζονται με το ν/σ για τους πρόσφυγες, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα ελιγμών της Μέρκελ, σημειώνει το Politico.

Σύμφωνα με το Politico, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επικριτές της Μέρκελ θα μπορούσαν να συνταχθούν με τον Σόιμπλε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών γνωρίζει καλά από τη μεριά του πως είναι ο μόνος που θα μπορούσε να διαδεχθεί την καγκελάριο, αν υπάρξει ανάγκη.

Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μια πανουριά της ιστορίας, σημειώνει το Politico και προσθέτει: «Πριν σχεδόν δύο δεκαετίες ο Σόιμπλε δεν κατάφερε να διαδεχθεί τον Χέλμουτ Κολ στην καγκελαρία. Τώρα μπορεί απλώς να περιμένει για να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Σχετικά άρθρα