Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία “τσαμπουκαλεύεται” στη Ρωσία

Η Σαουδική Αραβία “τσαμπουκαλεύεται” στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία θα εντείνουν τον πόλεμο στη χώρα, ο οποίος μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν αποχωρήσει χωρίς όρους από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, έκρινε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ πριν από συνάντησή του με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

«Πιστεύουμε ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία είναι πολύ επικίνδυνη διότι επιδεινώνει τη σύρραξη», είπε ο Τζουμπέιρ σε δημοσιογράφους στη Βιέννη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση της στη Ρωσία.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει κάνει 780 εξόδους και έχει πλήξει περίπου 800 στόχους στο έδαφος της Συρίας από την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς εάν ο Άσαντ θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιον ρόλο σε μια μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία, ο Τζουμπέιρ είπε: «Ο ρόλος του είναι να εγκαταλείψει τη Συρία».

Εξάλλου ο Αλ Τζουμπέιρ εκτίμησε ότι για να εξολοθρευτεί η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πρέπει ο Άσαντ να απομακρυνθεί από την εξουσία.

Για τον επικεφαλής της διπλωματίας του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ο Άσαντ είναι ο μαγνήτης που «ελκύει ξένους μαχητές από όλο τον κόσμο γα να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους εναντίον του καθεστώτος του» μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας.

«Συζητήσαμε την κατάσταση στη Συρία και το πώς μπορεί να εξευρεθεί λύση για την επίτευξη ειρήνης η οποία θα εγγυάται το μέλλον της Συρίας και θα οδηγήσει σε μια μεταβατική κυβέρνηση η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον Μπασάρ αλ Άσαντ», ανέφερε ο Τζουμπέιρ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σαουδική Αραβία μαζί με την Τουρκία και το Κατάρ έχουν κατηγορηθεί ότι υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα σχετικά άρθρα:

1. «Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα τρομοκρατίας»
2. Το Κατάρ απείλησε με εισβολή στη Συρία μαζί με Τουρκία και Σαουδική Αραβία
3. Η Σαουδική Αραβία έστειλε 1.239 θανατοποινίτες ως τζιχαντιστές στη Συρία

Σχετικά άρθρα