Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός κομάντος σκοτώθηκε από τζιχαντιστές σε καταδρομική επιχείριση

Αμερικανός κομάντος σκοτώθηκε από τζιχαντιστές σε καταδρομική επιχείριση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Ένας Αμερικανός κομάντο σκοτώθηκε και τρεις Κούρδοι Πεσμεργκά τραυματίστηκαν σε επιτυχημένη καταδρομική επιχείριση απελευθέρωσης ομήρων που κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, στις 02.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, Αμερικανοί κομάντος και Κούρδοι Πεσμεργκά του βορείου Ιράκ εξετέλεσαν ειδική αποστολή απελευθέρωσης ομήρων που κρατούνταν από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι όμηροι βρίσκονταν σε μια φυλακή των τζιχαντιστών 7 χιλιόμετρα βόρεια της Χαουίτζα του Ιράκ.

Η καταδρομική επιχείριση ολοκληρώθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα.

69 όμηροι επιτυχώς απελευθερώθηκαν, 6 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος πιάστηκαν αιχμάλωτοι, 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν.

Δεν υπάρχουν Κούρδοι μεταξύ των ομήρων που σώθηκαν.

Σκοτώθηκαν ένας Αμερικανός κομάντο και τραυματίστηκαν 3 Πεσμεργκά.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή χερσαία πολεμική επιχείριση Αμερικανών κομάντος και Κούρδων Πεσμεργκά στο Ιράκ.

Η επιχείρηση διάσωσης των ομήρων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη στο βόρειο Ιράκ αποφασίστηκε αφού το αμερικανικό Πεντάγωνο πληροφορήθηκε ότι επίκειτο η μαζική εκτέλεσή τους από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Πίτερ Κουκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι συνελήφθησαν πέντε μέλη του Ισλαμικού Κράτους ενώ “ένας αριθμός” τζιχαντιστών σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση για την απελευθέρωση των περίπου 70 ομήρων. Μεταξύ αυτών ήταν και 20 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του iρακινού Κουρδιστάν, οι συλληφθέντες τζιχαντιστές είναι 6 και οι νεκροί ξεπερνούν τους 20. Οι όμηροι, με βάση την ίδια πηγή, ήταν 69.

Η επιχείρηση των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων “οργανώθηκε και εξαπολύθηκε με τη λήψη πληροφοριών με βάση τις οποίες υπήρχε άμεσος κίνδυνος να εκτελεστούν μαζικά οι όμηροι”, πρόσθεσε ο Κουκ στην ανακοίνωσή του.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι όμηροι ήταν Κούρδοι και ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Αμερικανός στρατιώτης, ο πρώτος που σκοτώνεται αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιρακινού Κουρδιστάν ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχουν Κούρδοι μεταξύ των διασωθέντων ομήρων, οι οποίοι είναι συνολικά 69.

Σχετικά άρθρα