Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Μας έχουν περικυκλώσει 100.000 στρατώτες της Ρωσίας

Ουκρανία: Μας έχουν περικυκλώσει 100.000 στρατώτες της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, αναφέροντας έναν αριθμό κατά πολύ υψηλότερο από αυτόν των 20.000 που είχαν ανακοινώσει οι ΗΠΑ.

“Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων”, σημείωσε ο Αντρέι Παρούμπι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του μέσω Ίντερνετ από το Κίεβο στο Ατλαντικό Συμβούλιο, έναν κύκλο συζήτησης στην Ουάσινγκτον.

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Βρίσκονται στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο”, σημείωσε ο ίδιος.

“Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, αναμένουμε μια τεράστια επίθεση στο έδαφος της ηπειρωτικής Ουκρανίας και προετοιμαζόμαστε”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, πρόκειται για περισσότερους από 20.000 Ρώσους στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου. Η Ρωσία ωστόσο διέψευσε την Κυριακή ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στη μεθόριο.

Σχετικά άρθρα