Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαλταρισμένος Αμερικανός τζιχαντιστής ήθελε να ανατινάξει παιδικό σταθμό!

Σαλταρισμένος Αμερικανός τζιχαντιστής ήθελε να ανατινάξει παιδικό σταθμό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο Αμερικανός τζιχαντιστής, υποστηριχτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Νίκολας Τουσόν (Nicholas Teausant), που κρατείται από τον Μάρτιο του 2014 αναμένοντας τη δίκη του, ήθελε να βάλει βόμβα στο Μετρό του Λος Άντζελες αλλά και να ανατινάξει τον παιδικό σταθμό που άφηνε την κόρη του επειδή ήταν σιωνιστικό κέντρο.

Ο Τουσόν συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά. Σύμφωνα με το FBI, σκόπευε από τον Καναδά να πάρει πτήση που θα τον μετέφερε στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία, για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Τα σχέδια του Τουσόν αποκαλύφθηκαν όταν τον παγίδευσε ένας μυστικός πράκτορας του FBI.

Ο Τουσόν είχε ισχυριστεί στον, εν αγνοία του, πράκτορα ότι ήθελε να μεταβεί στο Ισλαμικό Κράτος και να εκπαιδεύσει τζιχαντιστές. Θεωρούσε τον εαυτό του εκπαιδευτή γιατί είχε υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά.

Επίσης είχε και μεγάλα όνειρα για τον εαυτό του: “Θα γίνω οπλαρχηγός και θα είμαι πρωτοσέλιδο σε κάθε εφημερίδα στις ΗΠΑ”, είχε εξομολογηθεί στον μυστικό πράκτορα του FBI μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα