Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“You Tube… γιοκ!” αποφάσισε ο Ερντογάν

“You Tube… γιοκ!” αποφάσισε ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, You Tube, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

Η Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε με «διοικητική απόφαση» στον αποκλεισμό της πρόσβασης στον ιστότοπο YouTube, μια εβδομάδα μετά την αντίστοιχη απόφαση για το Twitter.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ανάρτηση μιας υποκλαπείσας συνομιλίας στον συγκεκριμένο ιστότοπο, κατά τη διάρκεια της οποίας κορυφαία κυβερνητικά στελέχη φέρονται να συζητούν πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η διαρροή της συνομιλίας του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για τη Συρία είναι μια «άθλια επίθεση» κατά της εθνικής ασφάλειας και εκείνοι που κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη θα αντιμετωπίσουν βαριά τιμωρία.

Σε γραπτή του ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ορισμένα αποσπάσματα της υποκλοπής, που αναρτήθηκε ανώνυμα στο YouTube, αποτελούν προϊόν μοντάζ.

Η Google –στην οποία ανήκει ο ιστότοπος YouTube– ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις πληροφορίες περί του ότι οι χρήστες της στην Τουρκία δεν έχουν πρόσβαση σε αυτόν.

«Εξετάζουμε τις πληροφορίες κατά τις οποίες ορισμένοι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στο YouTube στην Τουρκία. Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα από την πλευρά μας, ερευνούμε την κατάσταση», ανέφερε εκπρόσωπος της Google μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σχετικά άρθρα