Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Πούτιν – Άσαντ στη Μόσχα για το σχέδιο ήττας των τζιχαντιστών

Συνάντηση Πούτιν – Άσαντ στη Μόσχα για το σχέδιο ήττας των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Μόσχα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ συναντήθηκαν την Τρίτη στη Μόσχα.

Ο Πρόεδρος της Συρίας δήλωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις εμπόδισαν τους τρομοκράτες να καταλάβουν περισσότερα εδάφη στη χώρα.

“Εχθές το απόγευμα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ έφτασε στη Μόσχα για επίσκεψη εργασίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τετάρτη.

“Ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον Σύρο εταίρο του σχετικά με την παρούσα κατάσταση των ζητημάτων στη Συρία και το μακροπρόθεσμο σχέδιο”.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε ότι ο λαός της Συρίας αντιμετώπιζε όλο αυτό το διάστημα τους τρομοκράτες στην κυριολεξία με ένα χέρι. Πρόσφατα κατάφεραν σημαντικά και θετικά αποτελέσματα σε αυτό τον αγώνα, πρόσθεσε.

Οι τρομοκράτες επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή και αυτό προκαλεί βαθιά ανησυχία στη Μόσχα επειδή “δυστυχώς, άνθρωποι από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τουλάχιστον 4.000, μάχονται ενάντια στον στρατό της Συρίας”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Φυσικά και δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να επιστρέψουν στη ρωσική επικράτεια μετά από όλη αυτή την πολεμική εμπειρία και πλύση εγκεφάλου που έχουν περάσει και υποστεί”, δήλωσε ο Πούτιν.

Η Συρία είναι φίλη χώρα στη Ρωσία και η Μόσχα είναι έτοιμη όχι μόνο να βοηθήσει στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές, αλλά και στο να επιτευχθεί μια ειρηνική πολιτική συμφωνία στη συριακή σύγκρουση, σε συνεννόηση και με άλλες παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις, είπε ακόμα ο Πούτιν.

assad2

Ο Μπασάρ Άσαντ ευχαρίστησε τη Ρωσία για την υποστήριξη που παρέχει στη Συρία στον αγώνα που δίνει για την κυριαρχία και ενότητά της.

“Οι τρομοκράτες θα είχαν καταλάβει περισσότερες εκτάσεις εάν δεν υπήρχε η βοήθεια του ρωσικού στρατού”, είπε ο πρόεδρος Άσαντ, προσθέτοντας ότι πολιτικά βήματα πρέπει να ακολουθήσουν μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις.

“Η μόνη έγνοια όλων μας είναι ότι ο λαός της Συρίας επιθυμεί να έχει μέλλον στη χώρα του”.

Όταν οι τρομοκράτες ηττηθούν, θα ακολουθήσει μια ενωτική προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας οικονομικά και πολιτικά όπως και να εξασφαλιστεί η ειρηνική συνύπαρξη όλων, κατέληξε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σχετικά άρθρα